Snapchat-kraschat-raderas-2017

Därför slutade snapchat fungera igår – och det är inte är för att de ska lägga ner

Igår kväll var det många som inte kunde använda Snapchat och på Twitter spreds en bild om att det berodde på att Snapchat-appen skulle läggas ner. Något som inte är sant.

Det var igår kväll som flera användare upptäckte att de inte kunde använda Snapchat. De gick varken att skicka snaps, ta emot eller uppdatera flödet. Problemen verkar ha funnits hos användare över hela världen.

Läs mer: 8 lösningar på vanliga Snapchat-problem

Snapchat var snabba på att fånga upp att det var problem och la på Twitter ut att de jobbade på att fixa det. De bad också alla användare att inte logga ut ur appen utan bara att vänta. Flera användare hade dock redan hunnit logga ut och kom därefter inte in igen.

Under morgonen har de flesta kunnat börja använda appen igen men Snapchat har själva inte bekräftat att allt ska fungera som vanligt.

Samtidigt som problemen med Snapchat uppstod började en bild spridas på Twitter om att Snapchat skulle läggas ner och att appen skulle raderas från allas telefoner. Detta är dock inte sant och många Twitter-användare var snabba på att se att detta var fake news.

Snapchat låg alltså nere på grund av tekniska problem och inte för att de ska lägga ned.

Läs mer:
Hela listan: Det betyder ALLA emojis på Snapchat
Guide: Så får du ALLA troféer på Snapchat
Test: Vilken personlighet är du på Snapchat?

Foto: Snapchat