iphone 7 gå sönder

Därför kan din Iphone 7 gå sönder dubbelt så fort

I fredags släpptes Iphone 7 på den svenska marknaden och hysterin kring telefonen har minst sagt varit enorm. Men hur lätt har den för att gå sönder egentligen?

Som du säkert redan vet har Apple valt att ta bort uttaget för hörlurar på Iphone 7. Anledningen till att företaget valde att ta bort det traditionella uttaget, och i stället ersätta det med trådlösa hörlurar, är för att de ser det som rätt steg att ta i teknikutvecklingen.

Läs mer: Här är allt du måste veta om Iphones nya uppdatering

Trots att Iphone 7 kommer med trådlösa hörlurar, så kallade Airpods, kan du fortfarande med hjälp av en adapter använda dina gamla hörlurar i telefonen. Problemet med det är att adaptern sätts fast i samma uttag som laddaren. Så, varför är detta ett problem?

Läs mer:

Snart kan du åka tunnelbana – med hjälp av ett chip i handen

För det första är det så klart lite störigt att inte kunna ladda telefonen och lyssna på musik samtidigt, men funktionen kan även göra att din Iphone 7 går sönder dubbelt så fort. Varje uttag tål nämligen bara ett visst antal isättningar och urdragningar innan det går sönder, och eftersom du både kommer använda adapter och laddare i samma hål så kan uttaget därför gå sönder dubbelt så fort.

Vi antar att det här är något som Apple inte har tänkt på… Om du inte vill använda adaptern för hörlurar så kan du ju självklart lyssna med de trådlösa lurarna för att undvika problemet!

Läs mer:
Bevisat: Så får du batteriet på mobilen att hålla längre
Smarta appen kan skydda dig mot sexuella övergrepp
Därför blir din Iphone sämre om du är vänsterhänt

Foto: Apple