mobil-dor-kallt-ute

Därför dör din telefon när det är kallt ute – och så undviker du det

Brukar din mobil också dö när det är kallt ute? Det finns en anledning till att det händer och du kan undvika det.

Nu börjar det bli kallare ute och något som brukar hända när det blir kallt är att din mobils batteri helt plötsligt blir lågt eller att den dör helt.

Det finns en anledning till att det här sker och det är att mobilbatterier främst är utvecklade för att fungera bäst i rumstemperatur och när de utsätts för extrem kyla eller värme så påverkas det.

I batteriet finns en vätska som rör sig och skapar ström och när det blir för kallt så rör sig den vätskan långsammare vilket gör att din telefon dör.

Här är några knep du kan använda för att undvika detta!

1. Håll mobilen nära kroppen

Försök ha telefonen så nära kroppen som möjligt. Istället för att placera din mobil i väskan eller i fickan så borde du lägga den i innerfickan eller byxfickan.

2. Använd hörlurar

Om du är utomhus och måste prata i telefon så använd ditt headset, hörlurar eller airpods så slipper du ta upp telefonen.

3. Använd appar

Ett annat knep är att använda appar som håller din telefon igång. På så sätt får du upp värmen på din telefon och du slipper att den dör. Exempel på appar kan vara kartor eller en spel-app.

4. Värm upp den igen

Om din telefon redan har dött så kan du rädda den genom att värma upp den igen. Bästa sättet är att hålla den mellan dina händer för att få upp temperaturen.

Läs mer:
11 stadier du går igenom när batteriet på mobilen börjar ta slut
Så hittar du din mobil när den är ljudlös
Bästa knepet – så laddar du din mobil snabbare

Foto: IBL

Källa: Expressen