Iphone vänsterhänt

Därför blir din Iphone sämre om du är vänsterhänt

Enligt en undersökning påverkas din mobil på olika sätt om du är höger- eller vänsterhänt. Iphone ger nämligen mycket sämre täckning i ena handen.

Många tror att det är mobiloperatörens fel om du har dålig täckning på din mobil, men det har nu visat sig att det inte stämmer. En ny studie har kommit fram till att märke och modell på din mobil inte heller påverkar täckningen, utan det handlar snarare om hur du håller i din telefon.

I studien testades 26 olika telefonmodeller i Sverige, Danmark, Norge och Finland och då kom det fram att det finns stora skillnader i antennprestanda mellan olika modeller vid användning av surf- och rösttjänster.

Resultat visar att en mobil fungerar som bäst när den får ligga fritt, och den fungerar allra sämst när den hålls mot huvudet. Studien visar också att det finns stora skillnader beroende på vilken hand du håller mobilen i när du pratar. En lösning på problemet kan vara att använda handsfree och låta mobilen ligga på en platt yta medan du pratar.

För högerhänta fick telefonen HTC Desire 626 allra bäst resultat, medan Doro Phoneeasy 530X är bäst för den vänsterhänta. I studien testades fyra av Apples Iphones och alla dessa var bättre för högerhänta än för vänsterhänta.

Läs mer om Iphone:

Så enkelt lurar du till dig mer minne i din Iphone

Så låser du upp en Iphone (utan att knappa in lösenkoden!)

Det är det lilla hålet på din iPhone till för

Foto: IBL

Källa: Veckans Affärer