Grön ring Instagram

Därför är vissa stories gröna på Instagram

Har du också märkt att vissa stories har gröna istället för röda ringar på Instagram? FRIDA förklarar vad de gröna ringarna betyder och guidar dig steg för steg hur du använder dig av funktionen.

Undrar du också vad de gröna ringarna runt folks instastories betyder? Vi har svaret! De gröna ringarna står för ”nära vänner”. Så om du ser en grön story så betyder det att någon har delat en händelse som endast du och några utvalda personer kan se. Du måste vara med på personens ”nära vänner-lista” för att kunna se dessa stories. Funktionen är inte ny utan kom hösten 2018. Men det är inte förrän nyligen som många har börjat använda sig av den.

Så delar du en IG-story med bara nära vänner

Skulle du vilja dela en Instagram-story för bara dina närmsta vänner? Såhär gör du!

1. Klicka på kamerasymbolen i vänstra hörnet för att skapa en story.

2. I vänstra hörnet längst ner finns en liten grön symbol med en stjärna, klicka på den.

Gröna stories instagram

3. Tryck på ”lägg till i listan” för att skapa en nära vänner-lista.

4. Välj vilka personer som ska vara med på listan genom att trycka på ”lägg till”. Alla som du väljer kommer kunna se din story när du delar med ”nära vänner”-funktionen. Om du av misstag råkar lägga till någon som inte ska vara med på listan trycker du på ”ta bort”.

Gröna ringar instagram

5. Klart! Nu är det bara att dela din story!

Varför ska jag använda funktionen?

Det är inte alltid som man vill dela en händelse som alla ens följare ska kunna se. Ibland vill man kanske bara att ens närmsta kompisar ska kunna se storyn och då funkar denna funktion utmärkt!

Vem kan se listan?

Det är bara du som kan se din egen lista. De som är med på listan får veta att de är med på den, men de kan inte se vilka fler som är det.

Läs mer:

Instagram lanserar ny funktion – för att stoppa mobbning

20 roliga FaceApp-bilder med kändisar

Varningen om populära appen: ”Djupt oroande”