Apple-Watch-Cellular-recension

Nu kan du använda Apple Watch utan att ha med dig mobilen – så bra funkar det

Apple lanserar nu äntligen Apple Watch Cellular. Klockan du kan använda för att ringa, smsa och lyssna på musik utan att ha mobilen med dig.

Tanken bakom Apple Watch Cellular är att du inte ska behöva använda din telefon hela tiden eller ens ha den med dig. Istället har du klockan som informerar dig när något händer och tillåter dig att snabbt kolla om det var något viktigt. Tillsammans med Tre har Apple nu lanserat klockan i Sverige och FRIDA har testat den.

Med Apple Watch Cellular kan du få notiser, ringa, lyssna på musik och få färdbeskrivningar direkt i klockan. Idag får de flesta av oss massor av notiser hela dagarna och med hjälp av klockan kan du enkelt scanna av om det är något du behöver ta itu med nu eller om det kan vänta till senare.

Tidigare har du behövt ha med dig mobilen för att kunna använda klockan men det behöver du inte längre. Nu kan du istället lämna mobilen hemma och bara ha klockan på dig. Vilket är perfekt om du ska gå ut och ta en promenad eller bara ska iväg en kort stund och inte orkar bära på mobilen.

Kan klockan ersätta mobilen? Det beror på hur du använder din mobil. Om du går en promenad och du vill lyssna på musik så räcker det absolut med klockan och ska du ringa en kompis fungerar den också bra, och vill du inte ha högtalare på så alla hör kan du koppla din Airpods till den. Även batteritiden är väldigt bra.

Men om du däremot vill sitta och scrolla på Instagram eller skicka Snaps, då kan inte klockan ersätta din telefon.

En annan stor fördel med klockan är att den blir som en genväg till din mobil. Om du har på dig klockan behöver du inte hålla din telefon i handen hela tiden. Istället får du en notis via klockan och du kan både koppla av och koppla ned, för du missar ingenting.

I klockan finns ett eSim som gör att klockan fungerar utan att din mobil är med. För att kunna använda Apple Watch Cellular i Sverige måste den vara kopplad till en mobil med ett Tre-abonnemang.

Läs mer:
FRIDA testar: Så bra är nya iPhone 8 plus
Det är det lilla hålet på din iPhone till för
Så låser du upp din iPhones dolda funktion

Foto: Apple