Apple TV

Allt vi vet om Apples nya streamingtjänst – Apple TV Plus

Under en stor presskonferens i Kalifornien igår avslöjade Apple sitt nästa drag – en egen streamingtjänst. Här är allt vi vet om Apple TV Plus.

På bara några år har vi gått från att följa tv-program på primetime-tv till att streama oss igenom hopvis av tv-serier på Netflix, HBO, Viaplay… Vi har helt enkelt vant oss vid att ha tillgång till tv när och var vi vill och utbudet har ökat rekordfort. Därför var det inte direkt överraskande att Apple blev nästa gigant in på marknaden.

Under en stor presskonferens i Kalifornien igår avslöjade nämligen företaget att de lanserar sin alldeles egna streamingtjänst – Apple TV Plus. Här är allt vi vet om den, so far!


Apple TV Plus – Apples nya streamingtjänst

Vad är Apple TV Plus?

Apple TV Plus är Apples egen streamingtjänst där du reklamfritt ska kunna ta del av innehåll både online och offline.

När släpps Apple TV Plus?

Det finns inget exakt datum ännu men under konferensen sa man att lanseringen är planerad till hösten 2019.

Vad kommer Apple TV Plus att kosta?

Det finns ännu inga uppgifter om vad Apple TV Plus kommer att kosta. Det kommer att avslöjas först i höst, menar Apple.

Var kommer man kunna titta på Apple TV Plus?

Du kommer att kunna nå Apple TV Plus på alla Appleenheter – så den kommer att finnas i din Iphone, din Ipad och din Apple TV (om du har en). Dessutom kommer den att gå att nå via Smart TV:s från Samsung, VIZIO, LG och Sony.

Vad kommer man att kunna se på Apple TV Plus?

Det är just nu 20 olika originalserier- och filmer under produktion hos Apple. Här är några som nog kommer slå större än andra.

Apple TV Plus: Steve Carrell, Reese Witherspoon och Jennifer Aniston

The Morning Show

Jennifer Aniston, Reese Witherspoon och Steve Carell kommer att producera och vara med i programmet The Morning Show. Det är en serie som handlar om livet bakom scenen för korrespondenterna för USA:s morgonprogram.

See

Jason Momoa, känd som Khal Drogo i Game of Thrones och Aquaman, kommer att spela en krigare vid namn Baba Voss i en ny futuristisk serie under namnet See.

Are You Sleeping

Reese Witherspoon har producerat serien Are You Sleeping baserad på Kathleen Barbers bok med samma namn. Den handlar om vår besatthet av true crime och varför det kan vara skadligt. Medskapare till serien är ingen annan än Sarah Koenig, som skapat megahyllade podcasten Serial, så om du älskar din true crime behöver du inte var orolig. Skådespelare som dyker upp är bland andra Octavia Spencer och Lizzy Caplan.

Apple TV Plus Oprah Winfrey

Toxic Labor

Oprah Winfrey kommer att producera två dokumentärserier för Apple TV Plus och en av dem har fått namnet Toxic Labor, som kommer att beröra ämnet sexuella trakasserier i olika arbetsmiljöer. Den andra dokumentären är ännu utan namn men kommer att handla om psykisk ohälsa.

Utöver detta finns även projekt som involverar stornamn som Steven Spielberg, M. Night Shyamalan, Chris Evans och Brie Larson. Så mycket finns att vänta!

Läs mer:

Apple lanserar nya emojis – som du kan designa själv

Nu kan du använda Apple Watch utan att ha med dig mobilen – så bra funkar det

Bästa knepet – så laddar du din mobil snabbare

Källa: Cosmopolitan
Foto: TT