7 smarta sätt att spara batteri på mobilen

7 smarta sätt att spara batteri på mobilen

Lyckas du också alltid glömma laddaren när du går hemifrån och sen står med en urladdad mobil? Här är 7 smarta sätt att spara batteri på mobilen (som du kanske inte visste om!)

1. Att ha vibration på mobilen

Vi trodde inte att det var sant, men varje gång mobilen ringer, eller du får ett sms eller en notifikation och mobilen vibrerar drar den faktiskt mer batteri än om den är på ljudlös eller med ljudet på. Skippa vibrationen om du vill öka batterilängden!

2. Att ha på wi-fi

När du har wi-fi på, men inte är ansluten till något nät, söker den konstant efter en möjlig anslutning. Det drar enorma mängder batteri, så kom ihåg att stänga av wi-fi när du går hemifrån!

3. Att få notifikationer

Varje gång mobilen berättar att någon har gillat din Instagram-bild eller att någon fyller år på Facebook börjar batteriet ticka. Stäng av notifikationer för de flesta appar (dessutom är det rätt skönt att slippa bli terrad med dem hela dagarna!).

spara batteri

Bildkälla

4. Använda flygplansläge

Om du vet att du inte ska använda mobilen på ett tag (till exempel när du är på bio) är det smart att sätta mobilen på flygplansläge. Då uppdateras ingenting och när du sätter på den igen är batteriet på samma nivå som tidigare.

5. Att uppdatera appar automatiskt

Okej, visst, det är rätt skönt att få alla uppdateringar automatiskt, men de uppdateras ju typ hela dagarna?! Att ändra till manuellt läge, där du själv väljer när du uppdaterar, sparar dyrbar batteritid.

6. Att ha hög ljusstyrka på skärmen

Logiskt – ju ljusare skärm du har desto mer batteri drar mobilen. Ett tips är att köra på ”auto-brightness”, som automatiskt ändrar ljus efter din omgivning.

7. Ditt val av appar

Vissa appar drar faktiskt mer batteri än andra. Till exempel är kartfunktionen en riktig batteribov!

Foto: IBL