Annons

Annons

Sveriges nya regler gör det lättare att få högre betygVill du få bättre betyg för den tid du lägger ner på att plugga inför prov och andra skoluppgifter? Grattis – nu kan det bli lättare för dig att få högre betyg!

Betygsreglerna som finns i dag säger att en elev som uppnått A-nivå i alla delar utom en där personen bara fick E inte kan få ett högre betyg än D. Lite sjukt, eller hur? Nu har Skolverket sagt att de vill ändra så att läraren då i stället kan sätta ett B eller C.

Annons

Läs mer: 18 saker du bara förstår när du pluggar

Skolverket vill också att en elev som utan problem klarar C, och i några delar A, ska kunna få betyget B. Som det ser ut i dag måste eleven klara merparten av A-nivån. Lärarna ska alltså ha lättare för att sätta B i stället för C och D i stället för E. Enligt Skolverket kan det här börja gälla redan i vårens betygsättning. Hur bra?!

Det här innebär i så fall att ett antal elever som lämnar gymnasiet nu i sommar kan få ett högre meritvärde än vad de skulle ha fått med de gamla betygsreglerna, vilket ger dem ett bättre läge när de ska konkurrera om platser till högskolan jämfört med äldre sökande.

Läs mer: Bevisat: Så mycket bättre mår tonåringar av sovmorgon (varje morgon!)

En annan nyhet är att kunskapskraven ska skrivas tydligare för lärarna så att de enklare kan sätta ”rätt” betyg på eleverna. Den här förändringen kan Skolverket själva besluta om för grundskolan, medan regeländringen för betygen måste utredas först.

Förhoppningsvis ändras det här så snart som möjligt, för visst vore det gött med högre betyg?

Missa inte:
9 grymma tips: Så får du högre betyg nästa termin
Lägg dig den här tiden för att få bättre betyg
22 saker du bara förstår om du är sjukt trött på skolan

Foto: Tumblr

Annons
Annons


AnnonsLaddar