Annons

Annons

Svenska Youtube-stjärnornas tips: ”Så blir du känd på Youtube”Varje minut laddas 300 timmar videomaterial upp på Youtube. För att sticka ut och bli känd ger några av Sveriges populäraste youtubers sina bästa tips.

Wilmasbeauty

WilmaHolmqvist
Hur gick du tillväga för att få så många följare?
– Jag hittade min grej och gör det jag själv tycker om att göra. Jag var disciplinerad i mitt videoskapande och förstod att det tar tid, ingen framgång kommer över en natt.

Annons

Vilka är dina bästa tips för att få fler prenumeranter?
– Att vara sig själv och ta feedback från både tittare och kompisar om vad man kan förbättra. Man ska ta hand om sin kanal och tittare. Ett tips är att lägga upp ett litet schema vilka dagar du spelar in och redigerar. Kolla på andra YouTubers, gör de dem gör så kommer du få det resultat de har. Men att givetvis göra det med din personlighet och stil.

Therése Lindgren

therese lindgren frida
Vilka är dina fem bästa tips till någon som vill få en stor YouTube-kanal?
1. Ladda upp nya videos konsekvent, bestäm och kommunicera fasta dagar du publicerar videos och håll dig till dessa.
2. Lägg MYCKET tid på att redigera dina videos. Med redigering menas inte bara att klippa ihop din video, utan infoga text, ljud och bilder.
3. Använd pengarna du tjänar på dina videos till att investera i din kanal. Investeringar kan vara programvaror till redigering, en bättre kamera, belysning och så vidare.
4. Lär dig om YouTubes tekniska sida, varför visas vissa videos högre bland sökresultaten? Varför rekommenderas vissa kanaler men andra inte?
5. Spela in videos när du är glad och fylld av energi. Det märks om du är trött, ledsen eller stressad och det är inte roligt att titta på.

Vilka misstag borde man passa sig för att göra?
– Att starta en kanal med målet att enbart få många följare. Jag startade inte min kanal för att bli en av Sveriges största, utan för att få utlopp för min kreativitet. Jag har alltid varit lagd åt det estetiska hållet, men ville prova någonting annat än att måla, dansa och spela instrument.

Tjänar du pengar på din YouTubekanal?
– Ja, min YouTube-kanal är min enda inkomstkälla.

MissLisibell

misslisibell kort hår
Vad är det bästa med att ha en av Sveriges största kanaler inom ditt område?
– Det är roligt att få uppskattning för det man gör och det är roligt att bli igenkänd och att få olika uppdrag och erbjudanden. Just nu håller jag till exempel på med ett eget klädmärke i samarbete med ett företag. Det är jätteroligt!

Tjänar du pengar på din kanal?
– Ja, genom annonserna.

Hur många timmar om dagen lägger du ner på kanalen?
– Ungefär tre till fyra timmar, då räknar jag också med min blogg. Det tar mycket tid att redigera en video.

Clara Henry

clara henry feminism
Hur lyckas man på YouTube?
– Man ska prata om sådant man själv tycker är intressant, men även anpassa sig till sin målgrupp. Jag har till exempel pratat en hel del om mens, för att jag själv tycker det är ett ämne som ska lyftas, men det är också väldigt många unga tjejer som kollar på mig och tycker det är bra och roligt att jag vågar prata om det, säger Clara Henry till idg.se.

PewDiePie

pewdiepie lägenhet
Dina tre bästa tips för att få fler följare?
1. Ha en nära relation med dina fans. Ge dem ett namn så de känner sig speciella, jag kallar mina för ”the bros”.
2. Uppmana dina följare att likea och dela allt du gör. Det hjälper faktiskt att spridas.
3. Visa din dialekt. Jag tror bara följarna tycker det är gulligt att jag har min svenska accent, säger han i en intervju med Fredrik Skavlan.

Läs även:
Quiz: Vilken youtuber är du?
Så blir svenska Youtube-stjärnornas tv-program
Quiz: Hur mycket kan du om Therese Lindgren?

Foto: Privat, Nelly, IBL, Ola Axman
Av: Johanna Bengtsson

Annons
Annons


AnnonsLaddar