Annons

Annons

Stockholm Pride 2016: Allt du behöver veta inför festivalenDen 25:e – 31:a juli är det dags för Stockholm Pride. FRIDA har tagit reda på allt du behöver veta för att vara med i veckans stora färgglada fest!

Vill du ha rättvisa och respekt för alla? Och stå upp för allas rätt att få vara och älska vem hen vill? Då ska du avlägga ett besök på någon av evenemangen under Stockholm Pride-festival.

Vad är Stockholm Pride?

Annons

Stockholm Pride är Nordens största Pridefestival. Sedan 1998 har festivalen årligen arbetat för att synliggöra hbtq-frågor och skapa en frizon för homosexuella, bisexuella, trans och queerpersoner och de könsuttryck som finns inom hbtq-rörelsen.

Biljetter:
Nu kan du köpa din dagbiljett till Pride House eller Pride Park online. Under festivalveckan kan du också köpa din biljett i biljettkassorna i Pride House och Pride Park (då tillkommer en serviceavgift på 30 kr.) För dig som är under 25 år kostar biljetten 500 kr.

Stockholm Pride är festivalen för allas lika rättigheter

Stockholm Pride är festivalen för allas lika rättigheter

Det här händer under veckan:

Pride Parad: Stockholm Pride Parad är Skandinaviens största Prideparad, och det mest utmärkande evenemanget för Pride-veckan. Här samlas ca 40 000 festglada och stolta deltagare och ett stort antal ekipage med utsmyckade fordon. Publiken uppgår till tio gånger så många, alltså ca 400 000 människor, som glada och förväntansfulla bänkar sig med picknick-korgar för att titta på paraden. Nytt för i år är att du även kan följa paraden genom live-sändning.
När: Lördagen den 30 juli kl. 13.

Pride City: Den här veckan fullkomligt bubblar hela Stockholm av aktiviteter. I år kommer stort fokus läggas på Pride City, där festivalen vill samla hela stadens pride-relaterade aktiviteter under ett och samma paraply. Detta för att maximera och synliggöra utbudet av aktiviteter för alla glada Pride-besökare.
När: Hela veckan.

Pride House: Kulturhuset stadsteatern på Sergels torg har tidigare, och kommer så även i år att hålla i Pride House. Programmet är späckat med över 200 programpunkter av alla möjliga slag. Så som debatter, kultur, seminarier, konst, samtal, film, musik, teater, allvar och glädje.
När: Mån 25 juli – fre 29 juli.

Pride Park: I festivalområdet på Östermalms IP träffas nya och gamla vänner för att ta något att äta eller dricka samt se olika uppträdanden på Stora scenen eller Lilla Kulturscenen. Festivalområdet rymmer även en rad olika utställare, t ex föreningar, politiska partier, myndigheter, religiösa samfund eller kommersiella aktörer. Pride Ung kommer också finnas i anslutning till festivalområdet, ett drogfritt event som har gratis inträde.
När: Ons 27 juli – lör 30 juli.

Nytt för i år:

Ruby Rose, som spelar karaktären Stella i tv-serien Orange is the new black kommer att dj:a i Prideparken.
När: efter paraden den 30 juli.

Läs också:
Icona Pop till FRIDA: ”Fler kvinnliga artister borde stå på festivalscenen”
7 smarta sätt att avslöja dina känslor för din crush
Fråga FRIDA: ”Hur ofta är det normalt att ha sex?”

Foto: IBL

Annons
Annons


AnnonsLaddar