Annons

Annons

Steg för steg: Så ska du göra när din hud börjar fjällaNär du bränner dig i solen så händer det alltid samma sak: din hud börjar fjälla. Men vad ska du göra då? Här är den ultimata guiden!

Sommaren innebär (förhoppningsvis) värme och solsken. Det är väldigt viktigt att vara försiktigt när det kommer till solen så att du inte skadar huden, läs hur du gör det bäst här! Men ibland händer det ändå att du bränner dig och som ett brev på posten kommer det sedan: stadiet när din hud börjar fjälla. Så här ska du göra när det händer!

Annons

Missa inte:
Därför är det bra att sova med uppsatt hår
Tutorial: Så täcker du finnar med akne och smink
Fem vanliga missar som skadar ditt hår under sommaren

#1: Vatten, vatten, vatten!
När du har bränt dig gäller det att hjälpa din hud så mycket som det bara går. Drick mycket vatten, det ger hyn mer energi för att läka från insidan!

#2: Ta en kall dusch
Varmt vatten gör inte susen för din fjällande hud, det tar nämligen bort de naturliga oljorna. Satsa istället på en svalkande dusch eller bad och kom ihåg att dutta dig torr med handduken, det är mest skonsamt!

#3: Vad du än gör: klia inte!
Vi vet, en fjällande hud kliar så mycket. Men det är viktigt att du faktiskt låter det vara för att det inte ska irritera ännu mer.

#4: Smörja mycket och ofta
Var snäll mot din skadade hud och smörj in med en kräm med mycket fukt. Aloe Vera är en ingrediens som är väldigt snäll och hjälper huden på traven!

#5: Dra inte av!
Det är så lockade att bara dra av huden som ändå är påväg att falla av, vi vet. Men gör det inte! Det kan nämligen leda till infektion, så låt bli.

Ta hand om dig!

Läs även:
Fyra tips för att bli bekväm utan smink i sommar
Tre vanliga och oväntade missar som förstör ditt hår
Steg för steg: Så lyckas du med brun utan sol

Foto: IBL

Annons
Annons


AnnonsLaddar