Annons

Annons

Spotifys nya regler stoppar dig från att lyssna på ny musik

Spotify börjar "låsa" in ny musik för de som lyssnar gratis.Spotify har som förslag att stänga ute en grupp med lyssnare från all ny musik som släpps. Först efter en viss bestämd tid ska musiken släppas till alla.

Spotify funderar på att införa nya regler för alla som gratislyssnar på musik genom dem. Företaget vill ”låsa” in all ny musik som släpps, så att den endast blir tillgänglig för de som betalar för sig varje månad.

Annons

I dag kan du lyssna på all musik via tjänsten, oavsett om du är en gratislyssnare eller betalar. Detta har självklart lockat enormt många användare till Spotify, men det har också gjort att företaget har hamnat i bråk med stora artister. Taylor Swift valde exempelvis att ta bort all sin musik från musiktjänsten efter bråket.

Gilla FRIDA på Facebook

Att ha en bra relation med artisterna och skivbolagen är extra viktigt för Spotify just nu, eftersom företaget verkar planera att börsnoteras. Spotify är världens största tjänst för streamad musik och har cirka 100 miljoner användare, varav 39 miljoner av dessa betalar varje månad.

Den största konkurrenten, Apple Music, erbjuder inte gratislyssning alls och har bara 15 miljoner kunder totalt.

Lyssnar du gratis på Spotify?!

Läs även:
Här är nya funktionen för dig som älskar Spotify
Hen är den mest spelade artisten på Spotify
Nu stoppar Apple musiktjänsten Spotify

Foto: IBL

Annons
Annons


AnnonsLaddar