Annons

Annons

Spara pengar till sommarlovet (vi vet hur du lyckas!)Rädd att pengarna inte ska räcka under sommaren? Så här enkelt kan du spara cash för att kunna njuta av lovet till max!

Det händer massor av skoj i sommar! Din favoritartist åker på turné, semestern är inbokad och du bara måste smaka på alla sommarens glassnyheter. Det är bara ett litet problem: allt kostar pengar! Men bara lugn, än är det inte försent att spara undan lite till lovet. FRIDA ger dig åtta grymma tips på hur du lyckas!

Annons

Sälj av
Du har garanterat prylar i ditt rum som du inte använder. Kläder du vuxit ur, böcker du redan läst, gamla leksaker som inte använts på flera år. Sälj dem! Anordna en gårdsloppis eller sälj på köp och sälj-sajter på nätet.

Undvik shoppingställen
Den största boven när man vill spara pengar brukar vara shoppingen. Ett enkelt sätt att undvika att shoppa onödiga plagg och produkter är att helt enkelt inte gå till de platser där butikerna finns. Hoppa över besöket på shoppingcentret och ta en omväg om det hjälper dig att undvika de stora shoppinggatorna.

Byt med vänner
Samla vännerna för en klädbytardag! Ett billigt och effektivt sätt att få nya favoriter i garderoben. Om du inte har kläder att byta finns det säkert annat du vill bli av med, och det gäller säkert även dina vänner.

Shoppa på rea
Om du verkligen behöver hotta upp garderoben inför lovet, försök att göra det så billigt som möjligt. Många kedjor har rea inför sommaren, både i butik och online, så det finns många fynd att göra!

Undvik onödiga utgifter
Har du för vana att unna dig take away-mat eller en fika på stan emellanåt? Strunta i det! Ät i stället mat hemma, eller ta med dig godsaker hemifrån och njut av vårsolen på en picknick med din BFF. Du kommer att bli förvånad över hur mycket det går att spara bara av att dra ner på småkostnader.

Sätt upp en budget
Har du någon gång sett tv-programmet Lyxfällan vet du vad vi pratar om. Sätt en gräns för hur mycket du får spendera efter olika kategorier som mat, shopping och nöje. Du kommer inte bara att få mer koll på dina pengar, utan du kommer också att planera dina köp bättre.

Ät hemma
Det är lätt att unna sig en glass eller något gott att dricka när man är ute på ärenden, men det är inte så bra för plånboken. Se i stället till att äta något innan du går ut så tar inte frestelsen över.

Do it yourself
Varför lägga pengar på dyra skönhetsprodukter när du kan göra egna hemma? Det finns faktiskt jättemånga bra recept på hårinpackningar, ansiktsskrubbar och annat som du enkelt kan göra hemma.

Läs mer:
10 saker jag önskar att jag hade vetat när jag slutade nian
Så skriver du ett cv och personligt brev
Netflix nya uppdateringar är on point

Av: Erika Svensson
Foto: All Over Press

Annons
Annons


AnnonsLaddar