Annons

Annons

Bevisat: Smarta personer är uppe längre på kvällarnaDet är bevisat att personer med hög IQ är uppe längre på kvällarna än personer med lägre IQ. Smarta personer har nämligen sin egen dygnsrytm och följer inte strömmen!

Till skillnad från många andra däggdjur har människan förmågan att strunta i sin biologiska klocka och den traditionella dygnrytmen, som motsvarar ungefär 24 timmar. Människor måste alltså inte följa den här dygnsrytmen om de inte själva vill, utan vi kan välja om vi vill gå upp tidigt på morgonen eller lägga oss senare på kvällen.

Annons

En studie som är publicerad i Psychology today har visat att smarta personer, som då har en högre IQ, sannolikt är uppe senare på kvällarna än vad mindre smarta personer är. Studien gjordes på ungdomar i USA och resultaten visade att smarta personer är uppe senare både under veckodagar och helger.

Gilla FRIDA på Facebook

Hjärnor med medelmåttig IQ följer hellre sovmönstret som styrs av solens upp- och nedgångar medan mer intelligenta hjärnor har valt att trotsa det traditionella mönstret och istället skapat sin egen dygnsrytm. Smarta personer vill helt enkelt inte följa strömmen! Visst är det coolt?

Lägger du dig tidigt eller sent på kvällarna?!

Läs även:
17 saker du förstår om du är en riktig nattmänniska
16 grejer du bara förstår om du ÄLSKAR att sova
Hur ni sover tillsammans avslöjar hur ert förhållande är

Foto: Tumblr

Annons
Annons


AnnonsLaddar