Artikeln innehåller reklamlänkar
Bästa tipsen för dig med torr hy

Bästa tipsen för dig med torr hy

Känns din hy fnasig, torr och stram så fort det blir kallt ute? Inga problem! Här är knepen (och produkterna) du behöver för att slippa torr vinterhy.

1. Skrubba försiktigt

Hur länge sedan var det du använde en peeling? Att skrubba bort döda hudceller gör att ansiktskrämen kan gå lättare in i huden plus att det som är fnasigt försvinner. Tänk dock på att inte göra det för ofta, och med för hårda rörelser, om du har torr hy.

2. Byt hudvårdsprodukter

Använder du samma produkter hela året? Tänk om! Utgå från vilken årstid det är, då lättare produkter ofta passar bättre på sommaren och fetare på vintern. Bunkra därför upp med en hudvårdsserie som ger extra fukt.

Ansiktskräm från Beauté Pacifique (länk till Apprl).

3. Återfukta efter vattenkontakt

Varje gång du tvättat ansiktet med vatten så är det viktigt att du återfuktar ansiktet och kroppen. Vatten torkar ut och då är det viktigt att ge huden fukt för att återställa balansen.

Ansiktskräm från Dermalogica (länk till Apprl).

Läs också: Bästa serumen mot torr och känslig hy (länk till ELLE)

4. Sov med fuktmask

Ibland räcker det inte med en vanlig ansiktskräm för att hålla huden återfuktad. Satsa istället på en fuktmask som du applicerar i cirka 20 minuter. Vill du ge ansiktet en riktig fuktboost (klart du vill!) kan du även sova med masken som då får sjunka in under natten.

Fuktbehandling från Lumene (länk till Apprl).

5. Ta det lugnt med anti-akneprodukter

Vi förstår att det kan vara svårt att lyda det här rådet om du har akne och vill bli av med det. Men produkter som ska verka emot det är väldigt uttorkande och kan därför vara svåra att använda på vintern om du inte vill få en sandpapper-effekt i ansiktet. Försök därför dra ner på användandet av dessa till varannan eller var tredje dag.

Läs mer!
Så döljer du en finne – på två minuter
Sju foundation hacks alla borde ha koll på
De fick bättre självkänsla genom att införa en sminkfri dag i skolan

Foto: IBL