Artikeln innehåller reklamlänkar
beautyblender

Sex misstag du gör med din beautyblender

Beautyblendern är något av det bästa som finns när det kommer till att applicera smink. Men de ska inte användas hur som helst. Här är x fel du gör när du använder din beautyblender.

1. Du blöter den inte

För att du ska få en perfekt make up ska du blöta beautyblendern (länk till Apprl) innan du använder den. Det gör inte bara att ditt smink blir slätare utan de gör också så att svampen inte suger upp produkten. Så innan du använder den ska du blöta den ordentligt och krama därefter ur allt vatten. Sen kan du använda den!

2. Du drar den längs huden

För att få ett så jämnt och fint lager som möjligt ska du dutta svampen mot ansiktet och inte dra den.

3. Du använder inte hela svampen

Svampens form är till för att du ska kunna använda den på olika områden i ansiktet. Den smala tippen fungerar utmärkt vid ögon och för att applicera rouge, medan den breda delen är perfekt för att applicera foundation.

Läs mer: Därför har beautyblenders olika färger

4. Du placerar den fel

Efter du använt din beautyblender stoppar du antagligen ner den i sminkväskan igen. Där kommer den aldrig torka. Låt den istället ligga framme på en handduk och där det är ljust, då kommer den både må bättre och hålla längre.

5. Du tvättar den aldrig

Det är viktigt att du tvättar din beautyblender. Gärna efter varje gång du använt den. Det finns produkter (länk till Apprl) som är till för att rengöra din beautyblender. Här finns också ett supersmidigt sätt du kan tvätta den på.

6. Du byter inte ut den ofta nog

Rekommendationen är att du byter ut din beautyblender var tredje månad.

Läs mer:
Så rengör du din make up-svamp (bästa hacket!)
Fem anledningar till att ditt smink inte håller hela dagen
18 sminkpaletter du bara måste ha

Följ FRIDA på Facebook, Youtube, Twitter, Instagram och Snapchat för att inte missa något.

Foto: IBL