valja-ratt-harborste

Så väljer du rätt hårborste för ditt hår

Känns ditt hår slitet? Det kan bero på att du använder fel hårborste. Beroende på om du vill ha tjockare hår, lockigt hår eller mer volym så bör du använda olika borstar!
harborste-liten


Liten borste/kam:

Om du vill att ditt hår ska bli tjockare eller få mer volym ska du använda en mindre borste eller kam. Tuppera ditt hår underifrån och kamma därefter det övre håret för att släta ut det.

paddle-harborste


Paddle-hårborste:

Den här borsten är perfekt för dig med tjockt hår eftersom det breda borsthuvudet gör det lättare att få ut tovor. Om du har lockigt eller vågigt hår är den här borsten också bra eftersom den gör så att dina lockar behåller sin naturliga form. Om du har rakt hår och inte vill ha så mycket volym så bör du också använda den här borsten.

Rund-harborste


Rund hårborste:

Den här hårborsten funkar bäst om du använder hårfön. Använd borsten för att få volym och form i håret medan du fönar det. När du använder en rund borste är det viktigt att tänka på vilken storlek du tar. Desto bredare borste desto större lockar!

tangle-harborste


Tangle teezer:

En tangle teezer funkar bäst på blött hår. Om du borstar håret medan det är blött så är det lättare att styla det efteråt. Ditt hår är mycket mer känsligt när det är blött och därför är tangle teezer den bästa att använda eftersom den inte sliter så mycket på håret. Om ditt hår blir lätt tovigt är också tangle teezer bäst!

Läs mer:
FRIDA testar: Här är den bästa locktången
14 kändisfrisyrer som kommer få dig att vilja klippa page
Tutorial: Så gör du fyra snygga flätor (på nolltid!)

Foto: IBL

Källa: girlslife