undvika-moss-frisyr

Så undviker du att förstöra din frisyr när du har mössa

Det värsta med att ha mössa på sig är att du efteråt får en möss-frilla, vilket kanske inte riktigt är din stil, men oroa dig inte! Det här knepet räddar nämligen dig från en möss-frisyr!

Du går upp på morgonen, plattar, lockar eller kanske sätter upp håret snyggt. Sen inser du att det snöar ute eller att det i alla fall är minus grader, vilket innebär – mössa.

Det är inte värt att gå ut utan mössa då du istället riskerar att frysa men det suger ändå lite att, du efter du tagit av dig mössan, får en så kallad ”möss-frisyr/möss-frilla”.

Som tur var finns det självklart ett knep du kan använda för att undvika detta. Enligt sajten Purewow handlar det bara om att placera håret på rätt sätt under mössan.

Det du ska göra är att lägga ditt hår fel. Har du en snebena åt höger så lägger du håret åt vänster och tvärtom. Om du har mittbena så skapa bara en ny bena och lägg håret så istället. Därefter sätter du på dig mössan.

Det som händer är att när du sedan tar av dig mössan och lägger ditt hår tillrätta (så som du vill ha det) så kommer du ha volymen kvar. Mössan ”plattar” nämligen ner ditt hår på fel ställe och på så sätt kan du behålla din frisyr som du hade den innan! Ett annat knep du också kan ta till är att skydda ditt hår med hjälp av din halsduk. Snurra halsduken runt dig och ha kvar håret innanför.

Läs mer:
Så räddar du ditt torra hår
12 snygga kändisfrisyrer att inspireras av i vår
Fem snygga frisyrer som fungerar vid alla tillfällen

Foto: IBL