Artikeln innehåller reklamlänkar
platta-haret-tips

Så plattar du håret som ett proffs

Lyckas du aldrig få sådär snyggt och rakt hår som exempelvis Bella Hadid eller Demi Lovato? Här är tipsen du behöver!

Många tänker att när man plattar håret handlar det bara om att dra en platttång längs håret och sen är det klart. Men så enkelt är det inte. Här är knepen du behöver!

1. Platta aldrig blött hår

Om du har blött hår så ska du aldrig platta det. När din plattång kommer i kontakt med vätskan så kokas nämligen håret vilket gör att det slits extra mycket.

2. Värmeskydd

Något av det viktigaste när du plattar håret är att använda värmeskydd. Värmeskydd ser till att ditt hår inte blir torrt, slitet och frissigt.

varmeskydd-tips


1. Värmeskydd från Uniq One (länk till Apprl).
2. Värmeskydd från Björn Axen (länk till Apprl).
3. Värmeskydd från Maria Nila (länk till Apprl).

3. Undvik hårbotten

Om du vill ha volym i håret så undvik att lägga värmeskydd eller andra produkter i hårbotten. Applicera produkterna istället bara i topparna. Då undviker du också att få fett hår!

4. Borsta håret först

Innan du börjar platta är det viktigt att du borstar håret först. Genom att göra det blir ditt hår mer mottaglig att formas.

5. Platta, borsta, platta, borsta och upprepa

För att få håret riktigt rakt så ska du först dela upp håret. Ta därefter en slinga och borsta den och platta sedan. Det gör du genom hela håret för att ett få ett jämnt och rakt resultat.

6. Hårspray på borsten

Istället för att spraya hårspray direkt på håret så spraya på din hårborste och borsta direkt ditt hår efter du plattat det. På så sätt får alla hårstrån spray på sig och det håller bättre.

Läs mer:
13 sminkhörnor vi alla vill ha i vårt rum
Så väljer du rätt hårborste för ditt hår
12 snygga kändisfrisyrer att inspireras av i vår

Källa: Seventeen

Foto: IBL