Artikeln innehåller reklamlänkar
Så fixar du fejkfräknar

Så lyckas du med fejkfräknar: här är bästa tipsen!

Älskar du fräknar, men har inga egna? Då kan du lätt fuska fram dem! Vi tipsar om de bästa knepen för att lyckas med fejkfräknar.

Finns det något mer somrigt än fräknar? För alla som har dem naturligt ploppar de upp och ger sommarfräscha ansikten så fort solen börjar titta fram. För de som fått klara sig utan i alla år finns det nu en lösning och den heter fejkfräknar.

Nya kändistrenden – fejkade fräknar

Den senaste tiden är det många kändisar som öppet visar att också längtat efter fräknar – och därför provat göra dem själv.

https://www.instagram.com/p/B9W0vrEjHEx/

Här ser vi ingen mindre än Bianca Ingrosso, plötsligt med många fina fräknar! Även Therese Lindgren har visat upp sina snygga fräknar på Instagram:

https://www.instagram.com/p/B9CWgBcl7Zr/

Även Thomas Sekelius har gjort en egen tutorial på Youtube, om hur han helst gör fejkade fräknar:

Fejkade fräknar med thomas sekelius

Så lyckas du med fejkfräknarna

Så hur gör man då, för att lyckas? Genom att använda speciella sminkpennor kan du måla fejkade fräknar på nolltid. Du målar helt enkelt prickar i ditt ansikte med dem. Det är även många som använder vanlig ögonskugga, puder eller ögonbrynspenna för att lyckas. För att få ett bra resultat hänger det mesta på HUR du målar din hy. Börja alltid med att lägga din make-up som vanligt, spara fräknarna till sist.

Få en naturlig look

För att fräknarna ska se äkta ut kan du tänka på vissa små detaljer. Tänk gärna på vart solen brukar träffar huden, där lägger du flest fräknar. Sen är det viktigt att inte göra alla lika skarpa, så sudda gärna på några med hjälp av ditt finger för en naturlig look.

Du kan också använda två olika sorters storlekar på pennan, för att naturliga fräknar är aldrig lika stor över hela ansiktet. Ett annat bra tips är att sprida ut dina fräknar, några vid läpparna, några runt näsan och kindbenen och glöm inte pannan. Avslutningsvis kan du använda ett setting spray, för att få ihop hela din makeup.

Fejkfräknar med brun utan sol

Ett annat tips är att testa att göra dina fejkade fräknar med brun utan sol. Genom att doppa en brynborste i en brun utan sol-mousse/kräm och sedan hålla den mot ansiktet och samtidigt dra med tummen över borsten. Då sprätter moussen ut sig över ansiktet och du får en naturlig look. Låt moussen torka och blir det skarpa kanter kan du använda ett puder för att få en mer naturlig look.

9 bra produkter för att lyckas med dina fejkfräknar

Ögonbrynspenna som är bra till fräknar

1. Även denna brynpennan är en favorit när det kommer till fejkade fräknar. De sitter bra och länge och pennan  är väldigt enkel att jobba med. Här kan du köpa den (länk till Adtraction)

Penna för att lyckas med fejkade fräknar

2. En multi-funktionell penna från Linda Hallberg, med krämig formula och matt finish. Här kan du köpa den (länk till Adtraction)

Penna för fejkade fräknar
Brynpenna bra till fejkfräknar

3. Den här pennan från Make Up Forever är framtagen för att just förenkla när du vill måla prickar eller raka linjer. Den finns i 39 olika nyanser så du kan hitta en som verkligen passar din hy. Här kan du köpa den (länk till Apprl)

Brun utan sol för fejkfräknar

4. Den här ögonbrynspennan från Smashbox har en väldigt fin spets som det enkelt går att få till små, små fräknar med. Här kan du köpa den (länk till Adtraction)

Brynborste till att göra fejkfräknar

5. För dig som vill prova att göra fejkade fräknar med brun utan sol så är den här moussen från Australian glow ett bra val. Spruta lite mousse i locket och doppa sedan din borste. Här kan du köpa den (länk till Adtraction)

6. En bra borste att göra fejkade fräknar med är bland annat den här brynborsten från Maria Åkerberg. Använd den grova borsten och doppa i moussen. Här kan du köpa den (länk till Apprl)

puder fejkade fräknar

7. Om du inte riktigt vågar dig på brun utan sol kan ett bra ögonbrynspuder vara ett alternativ, som det här från the Balm. Använd en liten, smal borste för att få till en naturlig look. Här kan du köpa det (länk till Adtraction)

Bra settingspray som doftar gott

8. För att få dina fräknar att hålla är det bra att avsluta med ett setting spray. Varför inte Cookies & Cream från I Heart Revolution, som även luktar sött och härligt. Här kan du köpa det (länk till Adtraction)

Setting puder från elf

9. Vill du fixera din makeup med något mer neutralt kan du använda detta puder från e.l.f som både mjukar upp och ger glow. Här kan du köpa det (länk till Adtraction)

Foto: Instagram/Youtube

LÄS MER:

Har du misslyckats med brun utan sol? Så gör du!

Då släpps Selena Gomez sminkmärke Rare Beauty i Sverige

Make up-looks som passar perfekt när du har glasögon