Nu kommer ett av USA:s mest hyllade sminkmärken till Sverige

Törstar du efter hållbara sminkprodukter som verkar täckande och vårdande på samma gång? Då kan IT Cosmetics vara något för dig. Bäst av allt? Det hyllande amerikanska skönhetsmärket kommer snart till Sverige!

För tio år sedan arbetade Jamie Kern Lima som nyhetsankare på Studio City i Kalifornien. Karriären rullade på men Jamie brottades med ett problem, nämligen hudsjukdomen rosacea. Att hitta sminkprodukter som fungerade när huden var i obalans var svårt, speciellt med tanke på att sminket skulle hålla tillräckligt bra framför studiokamera. Antingen täckte de inte nog mycket, eller så verkade de inte tillräckligt vårdade.

Det här blev till slut ett så pass stort problem att Jamie Kern Lima valde att ge sig in i skönhetsbranschen och själv skapa de produkter hon saknat. Resultatet blev IT Cosmetics – och i dag är det ett av USA:s mest populära sminkmärken.

2012 köptes IT Cosmetics upp av L’Oréal och till mångas glädje kan vi nu meddela att skönhetsmärket kommer till Sverige. Det är Kicks som kommer stå som återförsäljare av produkterna och planen är att de ska släppas redan i mitten av november.

IT Cosmetics – en favorit bland kändisarna

Jamie har tillsammans med plastikkirurger och dermatologer utvecklat IT Cosmetics och även om produkterna passar alla hudtyper är de som sagt speciellt framtaget för de med problemhy. IT står för Innovative Technology och poängen med hela serien är – precis som Jemie Kern Liam önskade – att produkterna inte bara ska fungera som smink, utan även bidrar till att positivt förändra hyn på sikt.

Flera kändisar använder IT Cosmetics och märket är mest hyllat för sina basprodukter. Inte minst deras CC cream och concealer. Faktum är att det var concealern Bye Bye Under Eye som bidrog till att folk på riktigt fick upp ögonen för IT Cosmetics. När concealern först lanserades år 2010 sålde den slut på bara några minuter.

Produkterna från IT Cosmetics kommer att kosta mellan 195 kronor och 495 kronor.

Läs mer:

12 lyxiga adventskalendrar fyllda med skönhetsprodukter!

FRIDA testar: Bästa vattenfasta mascaran 2018

Allt du behöver veta om gele- och akrylnaglar

Därför har beautyblenders olika färger