Artikeln innehåller reklamlänkar
FRIDA testar: Här är den bästa mascaran

FRIDA testar: Här är den bästa mascaran

Att hitta den perfekta mascaran är långt ifrån lätt. FRIDA har testat sex varianter och utsett en vinnare.


”Stretch lash”, IsaDora (länk till Apprl)
Pris: 179 kr.
Omdöme: Går att korta och förlänga borsten för maximal effekt. Börja applicera mascaran med långt läge och gå sen över till den korta för att definiera fransarna. Den passar inte för dig som vill fixa mascaran på kort tid utan här får du jobba en del med produkten och applicera flera lager. Resultatet väldigt snyggt men om du råkar gnugga dig i ögon ligger det mesta under ögat direkt.
Betyg: FFF+


”Mega multiplier”, Revlon (länk till Apprl)
Pris: 159 kr.
Omdöme: Mascaran är otroligt lätt att applicera men ger inte mycket färg. En typisk vardagsmascara som ger långa fransar men ingen volym. Applicerar du flera gånger för att få till en mer festlig look så blir det lätt klumpigt. Mascaran håller otroligt bra under dagen och klarar ett svettigt träningspass.
Betyg: FF+


”Paradise Extatic Mascara ”, L’Oréal (länk till Apprl)
Pris: 139 kr.
Omdöme: Ger intensiv volym och förlänger fransarna utan att klumpa. Du behöver inte applicera flera lager då den gör sitt jobb direkt. Här går det snabbt att sminka sig! Trots det går den även att bygga upp om du vill ha ännu synligare resultat. Borsten är däremot lite klumpig och du får lätt mascara även utanför fransarna så se till att ha tops nära till hands.
Betyg: FFFF


”Lash Trifecta”, Milani Cosmetics (länk till Apprl)
Pris: 149 kr.
Omdöme: Den här mascaran ger dina fransar volym och separerar dem på ett snyggt sätt. Borsten gör det enkelt att applicera mascaran och det räcker egentligen med bara ett lager, men går även utmärkt att lägga fler för mer volym. Eftersom borsten är bjöd kommer du åt även de minsta fransarna. Den håller hela dagen och är enkel att tvätta bort.
Betyg: FFFFF


”False Lash Epic Mascara”, Max Factor (länk till Apprl)
Pris: 159 kr.
Omdöme: Den lilla bollen längst ut på borsten gör den svår att hantera, men fungerar bra på underfransarna. Konsistensen känns nästan lite vattning och trots upprepade lager så får fransarna knappt någon ökad längd eller volym. Däremot slipper du klumpar, men resultatet blir medelmåttigt och ingenting för dig som vill få fransarna att synas.

Betyg: FF


”Lash Renegade”, Wet n wild (länk till Apprl)
Pris: 89 kr.
Omdöme: Första känslan är att det är krångligt att applicera på grund av det runda borsthuvudet men när du förstår hur du ska göra är den toppen. Den lilla ”bollen” hjälper till med att applicera mascara på de minsta fransarna utan att kladda. Gör fransarna fylliga, håller bra under dagen. Testpersonen brukar få tvätta i omgångar men denna sköljdes av enkelt. Plus på för det låga priset!

Betyg: FFFF+

Läs mer!
FRIDA testar: Vilken foundation är bäst?
FRIDA testar: Här är den bästa locktången
FRIDA testar: Här är bästa highlightern