Kylie Cosmetics kommer äntligen till Sverige

Väntan är över! Det superhyllade märket Kylie Cosmetics kommer till Sverige – och väldigt snart dessutom. Här är allt vi vet (inklusive lanseringsdatum).
TV: Se 5 saker om Kylie Jenner som du kanske inte visste
1:04

Efter reklamen: TV: Se 5 saker om Kylie Jenner som du kanske inte visste

(1:04)

Hyllade lip kits, eyeliner, läckra paletter, strålande highlighters – och exklusiva kollektioner i limiterad upplaga… Kylie Jenners skönhetsmärke Kylie Cosmetics har en hel del omtalade produkter, som till många skönhetsnördar och sminkfantasters stora glädje, (väldigt) snart når Sveriges gränser.

Kylie Cosmetics sålde slut på 60 sekunder

När märket lanserades år 2015, av den då 18-åriga realitystjärnan, blev hela världen eld och lågor! Först ut var tre läppkit som bestod av en läppenna och ett liquid lipstick i tre nyanser av nude. Trots att varken läppenna eller flytande läppstift var nytt på marknaden, sålde produkterna slut på 60 sekunder. Och Kylie… Hon kunde addera många miljoner in på kontot! Fyra år senare lanserade stjärnan också hudvårdsmärket Kylie Skin som idag har över 30 produkter i portfolion.

Kylie Jenner kommer till Sverige och säljs exklusivt på Kicks

Coty köper Kylie Cosmetics

År 2020 fick stjärnan ytterligare ett klirr i kassan när hon sålde 51 procent av Kylie Cosmetics och Kylie Skin till skönhetsjätten Coty, som också äger märken som Wella, Calvin Klein och Gucci Fragrance. Vad prislappen blev? Det ryktas om blyga 600 miljoner… dollar!

Mystiska meddelande på Instagram

Men bara några månader efter uppköpet tog Kylie Jenner bort alla bilder på Kylie Cosmetics Instagram för att i stället lägga upp en bild med texten ”something is coming”, samtidigt som tidigare produkter reades ut. Spekulationerna var i full gång, men till mångas glädje var sajten igång bara någon månad senare med produkter med nya formulas, förpackningar – och helt veganskt innehåll.

Kylie grundade Kylie Cosmetics 2015. Nu kommer det till Sverige

Kylie Cosmetics kommer till Sverige

Vill du också ha makeup med extra stjärnglans? Du behöver inte vänta länge! Redan den 30 september kommer både Kylie Cosmetics och Kylie Skin till Sverige. Först ut att släppas är nio produkter från Kylie Skin – sju för ansiktet och två för kroppen.

Även makeupfantastens behov kan stillas! Den storsäljande makeupen kommer att komma vart eftersom. Produkterna kommer att säljas exklusivt på kicks.se samt i utvalda Kicks-butiker. Men det gäller att vara snabb. I alla fall om man ska följa samma säljsuccé som i USA.

Foto: Pressbilder

TV: Här är 5 snackisar från veckan som gått
1:28

Efter reklamen: TV: Här är 5 snackisar från veckan som gått

(1:28)

Relaterade artiklar

Exklusiv intervju: Selena Gomez om psykisk ohälsa och nya märket Rare Beauty

Första bilderna på Kylie Jenner efter att hon bekräftat graviditeten

Harry Styles lanserar skönhetsmärke – det här vet vi