Guide: Så lyckas du med lösögonfransarna

Guide: Så lyckas du med lösögonfransarna

Att få till lösögonfransarna kan ibland kännas hopplöst. Förpackningarna lovar ”tre enkla steg” men du inser ganska snabbt att det inte är så enkelt. Därför vill FRIDA ge dig de bästa tipsen på hur du nailar fransarna på första försöket. Scrolla ner för att veta mer.

1. Mät fransarna

Börja alltid med att mäta fransarna mot ditt eget ögonlock. De flesta lösögonfransarna är oftast för långa för den vanliga ögonformen. Känns de för långa är det läge att ta fram saxen och klippa av en liten bit längst den inre kanten av fransen. Gör du inte det kommer fransarna ge en stickande känsla i ögonvrån och klia.

2. Böj på fransarna 

När man för första gången använder ett par fransar är de lite stela, vilket försvårar applikationen. Genom att försiktigt böja fransarna fram och tillbaka gör du dem mer flexibla. Det kommer definitivt att hjälpa dig att få fransarna på rätt plats.

3. Tänk på spegeln

Spegelns position är viktigare än du tror. Vi rekommenderar att stå framför en väggspegel så att du kan ha dina händer fria och kan se ditt ansikte framifrån.

4. Limma rätt

Att sätta på limmet på fransarna kan kännas lite klurigt men det är en viktig del för att få en så smidig applikation som möjligt. Det lättaste sättet är att trycka ut en liten klick lim direkt ur tuben. Låt limklicken sitta kvar på tuben och ta tag i fransarna med en pincett. Håll limtuben i en hand och pincetten med fransarna i den andra och dra försiktigt fransraden mot limklicken. Tänk på att du inte alls behöver mycket lim för att fransarna ska sitta. Låt limmet torka i cirka 30 sekunder innan du sätter på fransarna. Konsistensen ska vara kladdig, inte rinnig. Obs! Lägg aldrig lim direkt på ditt ögonlock. Det kan tränga in och irritera ögat.

5. Fäst fransen

Nu är det dags att fästa fransen. Börja med att fästa fransen längst yttre delen av ögonlocket och jobba dig sedan inåt. Prova att använda fingrarna men om det känns svårt, kan du använda en pincett (var väldigt försiktig). Gör detta sakta och använd en hård sminkborste eller baksidan av en smal sminkborste för att trycka till och komma så nära din egen fransrad som möjligt.

6. Forma till

När du fått på dig fransarna är det dags att forma dem. Vill du ha lite mer volym kan du försiktigt böja fransarna och kamma upp dem med hjälp av en brynborste. Avsluta med mascara för att binda ihop dina egna fransar med lösögonfransarna.

Läs också:
Varför finns det inte smink för mörkhyade
Därför har beautyblenders olika färger
Fem enkla knep för att bli av med torra läppar

Av: Namita Arora

Foto: IBL