10 enkla balfrisyrer du kan göra själv

10 enkla balfrisyrer du kan göra själv

Snart är det dags för skolbalen! Därför har FRIDA listat tips på enkla frisyrer som passar perfekt till kvällen – oavsett vad du har på dig.

1. Rakt hår

Om du redan har rakt hår – behåll det! Annars kan du platta håret för omväxlingens skull. Underskatta inte den enkla, men stilrena, frisyren.

2. Hollywood-lockar

Vill du ha stora Hollywood-lockar som Miley Cyrus? Då tar du lite större mängder hår och lockar det. När håret sedan har svalnat kan du försiktigt borsta ut det.

3. Mindre lockar

Om du har kortare hår kan det här vara en variant! Locka i mindre mängder för att få samma resultat som Ariel Winter.

4. Lockar med en tvist

Har du redan lockat håret men vill utöka frisyren ännu mer? Ta en liten mängd hår och fläta bak det. Sätt fast håret med hårspännen i din hårfärg.

5. Lockar med ett osynligt spänne

Det kan kännas som en väldigt stor skillnad att ta bak lite hår och sätta fast det med ett par hårspännen i din hårfärg.

6. Lockar med ett fint hårspänne

Gå förbi din närmaste smyckesbutik och se om du kan hitta ett par snygga hårspännen. Det är ett enkelt knep som kan lyfta frisyren rejält!

7. Hästsvans

Att sätta upp håret i en hästsvans är både enkelt och fint! Om du vill ha det lite mer avancerat kan du locka håret i tofsen.

8. Knut

Det här är en enkel men fin variant av hästsvansen. Sätt upp håret i en hårsnodd och linda sedan det övriga håret runt tofsen. Resultatet blir Millie Bobby Brown!

9. Fläta

Ett annat alternativ är att fläta håret. Om du vill få till den där ”messy-braid”-looken kan det vara bra att tuppera håret innan du börjar fläta.

10. Utbakad fläta

Det här är den mest avancerade varianten hittills, men det är precis som en vanlig fläta bara att du flätar underifrån, i stället för ovanifrån. Se tutorials på Youtube!

Läs mer!
13 perfekta frisyrer till skolavslutningar och bal
Fem snygga frisyrer som fungerar vid alla tillfällen
Se kändisarnas gamla balfoton

Av: Mina Gilbertsson

Foto: IBL