Artikeln innehåller reklamlänkar
FRIDA testar: Vilken foundation är bäst?

FRIDA testar: Vilken foundation är bäst?

Det är inte lätt att veta vilken foundation du ska välja. FRIDA har testat sex varianter och utsett en vinnare.


”Matte Foundation”, Lumene (länk till Apprl)
Pris: 159 kr.
Omdöme: Om du letar efter en matt och heltäckande foundation kan det här bli din nya favorit. Redan vid en snabb applicering döljs rodnader och finnar (även om du kan behöva concealer också om du vill täcka det ännu mer) och med hjälp av puder håller resultatet länge. Kan kännas lite för tjock i konsistensen för den som vill ha en lättare bas men annars är den toppen.
Betyg: FFFF+


”Conceal + Perfect Liquid Foundation”, Milani (länk till Apprl)
Pris: 175 kr.
Omdöme: Passar perfekt för dig som vill ha en täckande foundation men som ändå inte blir för matt. Döljer rodnader naturligt och det behövs ingen concealer (om du inte vill täcka någon finne lite extra). Håller bra hela dagen, har pumpflaska och är helt doftfri. Finns ingenting att klaga på!
Betyg: FFFFF


”Fit me matte + poreless”, Maybelline (länk till Apprl)
Pris: 99 kr.
Omdöme: Väldigt enkel att applicera och passar den som vill ha ett naturligt resultat. Ger en jämn ton och känns lätt på huden men täcker tyvärr inte finnar jättebra. Mattar ner huden och passar bäst för dig som inte gillar att ha så mycket smink på sig.
Betyg: FFF+


”Healthy Skin Harmony Foundation”, Max Factor (länk till Apprl)Pris: 169 kr.
Omdöme: En medeltäckande foundation som sitter bra under hela dagen. Först på eftermiddagen behövs den mattas ner med lite puder. När den testades på handen såg den nästan glittrig ut men i ansiktet blev resultatet väldigt naturligt. Passar bäst för dig som har torr till normal hy och som inte vill ha ett matt resultat.
Betyg: FFFF-


”Natural Matt Oil-Free Foundation”, IsaDora (länk till Apprl)Pris: 169 kr.
Omdöme: En lättapplicerad foundation som ger ett matt (du behöver knappt puder över) och naturligt resultat. Täcker röda partier perfekt utan att du ser översminkad ut. Den håller hela dagen men är ändå lätt att tvätta bort.
Betyg: FFFF


”Runway foundation”, Models Own (länk till Apprl)Pris: 189 kr.
Omdöme: Ger ett medeltäckande resultat som är lätt att bygga upp för mer täckning. Den är oljefri och ger en matt finish. Passar dig som har fet och glansig hy och håller bra under dagen. Flaskan har en lättanvänd och hygienisk pump. Stort plus för SPF 30!
Betyg: FFFFF

Läs mer!
FRIDA testar: Här är den bästa locktången
FRIDA testar: Här är bästa highlightern
Så rengör du din make up-svamp (bästa hacket!)