Sju foundation hacks alla borde ha koll på

Sju foundation hacks alla borde ha koll på

Använder du foundation? Då måste du ha koll på dessa hacks tills nästa gång du applicerar den!

1. Återfukta innan

Grunda med en rengjord och återfuktad hud för ett jämnare resultat som håller längre. Låt ansiktskrämen sjunka in innan du går vidare till nästa sten.

2. Börja applicera i mitten av ansiktet…

Lägg foundation i mitten av pannan, nästan och på kinderna (mot näsan). Det är oftast i mitten av ansiktet som vi har mer röda partier som behöver större täckning. Tona sedan ut mot resten av ansiktet. Glöm inte halsen!

3.. … och applicera nedåt

Tänk på att applicera din foundation nedåt mot halsen. Att dra uppåt med en foundationborste gör att de små hårstråna i ansiktet framhävas tydligare.

4. Utgå från hudtyp

Välj inte den foundation som det skyltas mest för där du köper smink utan tänk på vilken hudtyp du har. En fet- eller blandhy passar bäst ihop med en flytande, matt foundation eller mineralfoundation i pulverform medan en torr hy behöver återfuktande ingredienser i en foundation.

5. Matcha halsen

När du ska prova ut vilken nyans du ska ha – utgå ifrån din hals. Ansiktet ska matcha halsen och den nyans du har på exempelvis handen (där många testar foundation) överensstämmer inte med varken ansikte eller hals.

6. Fixera med puder

Om din bas ska hålla så länge som möjligt så är det bra att avsluta med att lägga ett puder som fixerar make-upen. Ett transparent löspuder ger ett naturligt resultat!

7. Tunna lager

Även om du har finnar eller ojämnheter som du vill täcka så blir det inte bättre av att du applicerar ett tjockt lager foundation för att dölja det. Många foundations är idag uppbyggbara vilken innebär att du kan applicera flera tunna lager utan att det ser kakigt eller onaturligt ut. Välj en foundation med medium täckning för bästa resultat.

Läs mer!
Så döljer du en finne – på två minuter
Här är Lucy Hales tre bästa smink hacks
Sex enkla tips som får dig att se piggare ut (utan smink!)

Foto: IBL