Fem enkla (och billiga) tips mot dålig hy

Fem enkla (och billiga) tips mot dålig hy

Dålig hy är något som drabbar många i tonåren. FRIDA listar fem tips som kan hjälpa dig bli av med oren hy, som inte kostar skjortan.

1. Pilla dig inte i ansiktet

Oftast när du får finnar eller utslag blir du sugen på att pilla och känna på dem hela tiden. Det du inte tänker på är att fingrarna ofta är smutsiga och därför blir även hyn oren. Undvik att pilla – du kommer bli mindre flammig och chansen att hyn blir bättre ökar.

2. Rengör huden

Din hud utsätts dagligen för massa smuts och avgaser från luften. Om du inte tvättar ansiktet på kvällen riskerar smutsen att ligga kvar på huden och våra porer kan då enkelt täppas till. Det kan leda till finnar och utslag. Hitta en produkt som passar dig som du kan använda varje kväll (gärna morgon också) för att ge din hy bäst chans för återhämtning.

3. Testa att äta annorlunda

Kanske är det någonting du äter som gör att din hy reagerar? Idag blir matallergier och överkänslighet mot livsmedel allt vanligare. Testa att äta mindre mjölkprodukter eller dra ner på socker för att se vad som händer.

4. Undvika att klämma

Visst är det svårt att inte klämma på de där porerna? Hur mycket du än vill är det bästa tipset att avstå. När du klämmer kan det lätt bildas inflammationer som gör problemet ännu större än vad det redan var.

5. Acceptera din akne

Vi vet att det är svårt, men det bästa tipset är ändå att acceptera din hy som den är. Du är definitivt inte ensam om att ha finnar eller utslag och troligtvis upplever du den mycket värre än vad det egentligen är. Ju snarare du kan acceptera din hy desto enklare blir det för dig att må bra och inte låta din hy förstöra ditt humör.

Läs mer!
Så trollar du bort finnar med Color correcting
Guide: Så behandlar du olika typer av finnar
Sex vanliga fällor som kan ge dig finnar

Följ FRIDA på Facebook, Youtube, Twitter, Instagram och Snapchat för att inte missa något.

Av: Ellinor Lindholm

Foto: IBL