Artikeln innehåller reklamlänkar
Fem enkla lösningar på dina foundation-problem

Fem enkla lösningar på dina foundation-problem

Det kan vara svårt att få din foundation att se flawless ut. Vi har samlat lösningarna på fem problem som ofta händer.

”Det är svårt att få min foundation jämn”
Lösning: Applicera produkten i tunna lager i stället för att lägga en stor mängd i ansiktet direkt. Om du använder svamp eller borste kan du testa fingrarna i stället. Värmen från fingertopparna gör nämligen att den smälter in bättre.

”Jag blir glansig väldigt snabbt”
Lösning: Börja med att applicera en primer som mattar ner huden innan du går vidare till foundation. Välj sedan en variant som passar fet hy (be om hjälp i butik när du köper en!). Avsluta med löspuder. När du sedan blir glansig under dagen kan du använda blotting paper (länk till Apprl) för att matta ner.

”Mitt ansikte och hals har två olika nyanser”
Lösning: Testa alltid din foundation på halsen innan du köper den, så att den matchar halsen mer än ansiktet då dessa två ofta har nyansskillnader som kan förstärkas med foundation. Tänk också på att applicera din foundation en bit under käklinjen så att den tonas ut och inte slutar i en skarp linje.

Jag får fläckar av foundation på kläderna
Lösning: Låt produkterna sjunka in när du sminkar dig och applicera inte massa lager så att det ligger som en fuktig hinna på huden. Avsluta med löspuder som fixerar sminket. Har du bronzer eller highlighter ovanför pudret är det lätt att det färgar av sig så var extra försiktig de dagar du vet att du har använt det. Vissa produkter ger mer fläckar än andra så du kan även testa en ny variant nästa gång du ska köpa en ny.

Min hy ser fnasig och torr ut med foundation
Lösning: Foundation jämnar inte bara ut huden, den kan också förstärka vissa problem – som torr hy till exempel. Börja med att peela ansiktet försiktigt och lägg en fuktmask som du sover med under natten. Innan du applicerar foundation ska du även ha använt en fuktkräm som du låter sjunka in i huden i tre till fem minuter innan. Undvik även allt för pudriga produkter så som mineralpuder.

Läs mer!
Sju foundation hacks alla borde ha koll på
FRIDA testar: Vilken foundation är bäst?
Enkla knepet som hjälper dig att hitta rätt foundation

Foto: IBL