Artikeln innehåller reklamlänkar
Så färgar du ögonbrynen hemma i sex enkla steg

Så färgar du ögonbrynen hemma i sex enkla steg

Ögonbrynen ramar in ansiktet och ger det liv. Att färga brynen är ett enkelt sätt att bli vardagsfin och gör att det går lite fortare att sminka sig. Vi visar dig hur du gör det enkelt själv hemma.

1. Tvätta ansiktet och se till att det inte finns något smink kvar på brynen innan du borstar igenom dem.

2. Det här steget är valfritt men ett tips är att ta lite olja på en tops och applicera runt ögonbrynen – råkar det komma färg utanför fäster det inte på huden och du slipper bli fläckig.

3. Blanda färgen enligt instruktionerna på förpackningen och borsta igenom brynen så att alla strån ligger åt rätt håll.

4. Applicera färgen på brynen med en tops som du har rikligt med färg på. För att alla strån ska bli täckta med färg gör det ingenting om det kommer lite utanför, bara du tar bort det med en tops direkt efter att det kommit på huden.

5. Vänta i fem till tio minuter, beroende på hur tydligt resultat du vill ha. Kontrollera vad som står på förpackningen!

6.Ta vatten och tvål eller make up-remover på en pad och tvätta bort färgen. Tycker du att det blev för ljust kan du upprepa stegen igen. Annars kan du borsta till brynen och fixa till formen med en pincett, om du vill.

1. Ögonbrynsfärg från Depend (länk till Apprl).
2. Ögonbrynsfärg från Coloran (länk till Apprl).
3. Ögonbrynsfärg från Refectocil (länk till Apprl).

Läs också:
Så fixar du contouring (med tre enkla steg!)
Därför har beautyblenders olika färger
Så lagar du ditt trasiga smink (bästa hacket!)

Alla produkter i den här artikeln är utvalda av FRIDAs redaktion, och länkas till återförsäljarna genom tjänsten Apprl.

Av: Anna-Sara Nilsson El Kady

Foto: Instagram