Artikeln innehåller reklamlänkar
basta-vattenfasta-mascaran-2017-sommar

FRIDA testar: Här är den bästa vattenfasta mascaran

När du badar, svettas eller gråter så kan det vara bra att ha en vattenfast mascara, så att du slipper bli svart under ögonen. FRIDA har testat och utsett den bästa vattenfasta mascaran!
wetnwild


”Megaprotein Waterproof Mascara”, Wet n wild (länk till Apprl)
Pris: 49 kr
Omdöme: Ger ett naturligt resultat, som passar perfekt om du inte vill se för sminkad ut på stranden. Vill du ha ett mer synligt resultat kommer du bli besviken. Den klarar ett dyk i poolen och att du försiktigt tar bort vattnet ur ögonen. Men gnuggar du allt för mycket blir du svart under ögonen. Stort plus för det låga priset!
Betyg: FFF+

Max-factor


”False Lash Effect Waterproof”, Max Factor (länk till Apprl)
Pris: 179 kr
Omdöme: Mascaran gjorde fransarna fylliga och de fick bra volym. Den satt väldigt bra och höll sig hela dagen. Dessvärre var själva borsten på mascaran väldigt tjock vilket gjorde den svår att måla med. Den var inte heller särskilt vattentålig utan gled nästan direkt av när den kom i kontakt med vatten.
Betyg: FF

sephora


”The Mascara Waterproof”, Sephora
Pris: 145 kr
Omdöme: Den här mascaran ger dig långa, fylliga och separerade fransar. Den sitter dessutom väldigt bra när den kommer i kontakt med vatten och det är inte förrän du börjar gnugga riktigt hårt i ögonen som den börjar smula lite. Har du ingen remover för vattenfast mascara i närheten så kommer du inte få bort den.
Betyg: FFFF+

Idun


“Eir Waterproof”, Idun (länk till Apprl)
Pris: 175 kr
Omdöme: Mascaran ger ett snyggt och naturligt resultat efter applicering. Fransarna känns diskret färgade och får volym, utan att bli ”spindelben”. Jag var jättenöjd när jag hade lagt mascaran, men den klarar inte vattentestet särskilt bra. Det räckte med lite vatten i ansiktet så var jag svart under ögonen och mascaran var nästan helt borta. Jag behövde inte ens gnugga mig i ögonen för att den skulle försvinna och jag behövde inte heller ta någon sminkborttagning efteråt.
Betyg: FF (plus för snygga fransar – minus för att den inte håller för en dusch)

falsh-lash-wings


”False lash wings mascara waterproof”, L’Oréal (länk till Apprl)
Pris: 175 kr
Omdöme: En vattenfast mascara med superbra kam-borste med två olika sidor. Den passade testpersonens fransar perfekt och de blev extremt långa. Sitter en hel dag i solen och poolen och smular bara om du gnuggar hårt i ögonen. Måste tas bort med vattenfast make up-remover.
Betyg: FFFFF

lash-sensational 2


“Lash sensational waterproof”, Maybelline
Pris: 139 kronor
Omdöme: Mascaran var lätt att använda och hade en väldigt bra borste som kom åt alla fransar. Den gav bra volym och gjorde så att fransarna kändes fylliga. Den satt också bra hela dagen och i kontakt med vatten höll den sig på plats. Gnuggar du dig dock i ögonen så smetar den ut sig.
Betyg: FFFF

Läs mer:
FRIDA testar: Här är bästa highlightern
12 grymma skönhetsmärken som inte testar på djur
FRIDA testar: Här är den bästa locktången

Alla produkter i denna artikel är utvalda av FRIDAs redaktion, och länkas till återförsäljarna genom tjänsten Apprl.

Foto: IBL