Nagellack

8 misstag du inte visste att du gör med ditt nagellack

Att måla naglar kan verka enkelt, men man blir alltid lika fundersam när den fina färgen redan försvunnit från dina naglar efter endast några dagar. Här kommer 8 misstag du inte visste att du gör med ditt nagellack.

1. Du använder inte baslack

Att direkt applicera nagellack gör att nageln kan bli missfärgad. Därför är det viktigt att grunda med ett baslack innan du går vidare till det färgade lacket.

2. Du skakar ditt nagellack innan applicering

Att skaka sitt nagellack som en maracas innan man använder det kan verka som en bra ide, men i själva verket så skapas det luftbubblor i lacket och kan resultera i ett ojämnt lager på dina fina naglar. Så skippa skakandet och rulla försiktigt nagellacket i händerna istället.

3. Skippa topplacket

Att skippa topplacket kan verka som en no biggie, men det skyddar faktiskt ditt fina färglack från att skrapas av och ge ett ojämnt lager på dina naglar. Ett topplack ger också en snygg glans på ditt färgade nagellack.

4. Struntar i att tvätta av naglarna

Att tvätta av naglarna innan manikyr kanske verkar onödigt, men i själva verket så gömmer det sig olja och bakterier på dina naglarna som fångats upp under dagen. Så att ge naglarna en ordentlig tvätt innan applicering av nagellack får lacket att fastna mycket bättre på naglarna och stanna mycket längre.

5. Gå och lägga sig strax efter applicering av nagellack

Att måla naglarna är något många gör fram mot kvällen, kanske till en bra film eller med kompisar, men att måla naglarna stax innan läggdags är väldigt riskabelt då det tar hela 24 timmar för nagellacket att fastna på naglarna. Ett tips är att hålla sina målade naglar under iskallt vatten innan läggdags för att lacket ska stelna och förhindra att dina favorit sängkläder förstörs av nagellack.

6. Duscha med nymålade naglar

Du har precis målat dina fina naglar och lacket har torkat, så du bestämmer dig för att ta en dusch, men att duscha efter att ha målat naglarna är en fälla då det förstör lacket. Ångan och fukten får lacket att lösas upp från naglarna och du måste med största sannolikhet måla om naglarna redan nästa dag.

7. Använda gammalt nagellack

Vi alla har det där favoritlacket som alltid passar perfekt på dina naglar, kanske du haft ett speciellt lack i flera år, för nagellack kan ju inte gå ut på datum, eller? I själva verket så går nagellack ut på datum. Redan efter ett år så börjar nagellack tappa sin styrka och färg vilket resulterar till att lacket inte håller lika längre på dina naglar som det gjorde förr. Så om du har ett lack som du köpte för över ett år sedan, så borde du nog kasta det i sopptunnan.

8. Applicera tjocka lager nagellack.

Att applicera nagellack är inte det lättaste och alla lack är olika i både färgen och konsistensen. Alla vill ju såklart att färgen på lacket ska synas så bra som möjligt och väljer då att applicera ett tjockt lager lack på naglarna. I själva verket är det smartare att bygga upp färgen på naglarna genom att lägga fler tunna lager, det blir bättre kvalité och lacket blir inte lika klumpigt på dina naglar, det håller också mycket bättre och stannar på naglarna mycket längre.

Läs mer:

Så får du naglarna att växa snabbare (tipsen som funkar!)

Allt du behöver veta om gele- och akrylnaglar

Foodnails – trenden för dig som vill ha tacos eller pommes på naglarna

Av: Vilde Merkesdal

Foto: Instagram