Allt du behöver veta om akrylnaglar och gelenaglar

Allt du behöver veta om gelé- och akrylnaglar

Vilka naglar passar dig bäst – gele eller akryl? FRIDA har listat allt du behöver veta om lösnaglar!

Ska jag ha gele eller akryl?

Det sägs att både gele och akryl passar alla, men det finns såklart undantag. Därför har vi tagit reda på för- och nackdelarna med båda för att du ska få en uppfattning om vad som passar dig bäst.

Akryl är det starkaste materialet och används ofta till längre naglar. Akryl är ett material som tål väldigt mycket, men luktar ganska starkt. Vissa upplever lukten som obehaglig – trots att det inte är något farligt med den. Akryl är även lite känslig för nagellacksborttagningsmedel.

Gel ger naglarna en naturlig form och är inte lika känslig mot nagelborttagingsmedel som akryl är. Däremot kan naglarna bli aningen gula av UV-ljuset och ge en brännande känsla i nageln.

Är du osäker på vilket du ska ha kan du ta hjälp av sociala medier. Välj ut en bild som du vill efterlikna och visa nagelspecialisten på salongen.

Hur länge håller naglarna?

Naglarna håller ungefär 3-4 veckor, sen växer det ut och din naturliga nagel syns under.

Hur mycket kostar det?

Priser varierar, men ligger ungefär på 500-800 kronor. Tänk på att gå till en seriös salong som kan hantera konstmaterial, annars kan det skada naglarna och huden runt omkring.

Hur tar jag bort lösnaglarna?

Du kan lösa upp dina akrylnaglar i ett acetonbad. Gelenaglarna måste du fila bort men det är allra lättast att boka in ett återbesök på nagelsalongen för att ta bort dem. Det är det mest skonsamma alternativet för dina naglar.

Läs mer!
11 sommarmanikyrer att inspireras av (och som du kan göra själv)
Så får du naglarna att växa snabbare (tipsen som funkar!)
Inspiration: 9 snygga varianter av matta naglar

Av: Mina Gilbertsson

Foto: IBL