Snygga flätor till hösten – så gör du!

5 snygga höstflätor att inspireras av just nu

Flätat är finast, kolla bara de här bildbevisen!

Att göra en fläta kan vara ett snabbt och enkelt sätt att rädda en riktigt kass hårdag, men det kan också få ta tid och resultera i en riktigt avancerad frisyr eller festuppsättning.

Så gör du en snygg inbakad fläta

Flätor är också en härlig räddning de dagar då du inte hunnit tvätta håret och torrschampot har rymt.

Här listar vi fem fina och flätade trender som kan rädda dina hårdagar i höst

Fiskbensflätan

Gör en fiskbensfläta och hösten är din!

Det kräver en lite speciell teknik för att få till en fiskbensfläta (det finns massa tutorials på Youtube!). Oavsett om du väljer att fläta hela eller bara en del av håret får du snabbt ett fint resultat.

Luggflätan

Gör en luggfläta!

Gör en sidbena och fläta längs med huvudet, det gör ingenting om det ser lite slarvigt ut. Antingen slutar du fläta fast den vid pannan och avlutar med en hängande fläta och utsläppt hår, eller så fortsätter du bak mot nacken och fäster den med snodd och nål i en knut eller tofs.

Jag vaknade så här-flätan

en slarvig fläta är en snygg fläta!

Slarvigt=snyggt! Här snackar vi maximal look på minimal tid: ta en kvällsdusch, fläta håret och gå och lägg dig. Sov gott och vakna färdig för dagens äventyr.

Två inbakade flätor

Inbakade flätor är hett i höst

Den inbakade flätan är en klassiker, men i höst kör vi gärna två! Dela håret i mittbena och fläta bakåt, ta gärna med luggen om längden tillåter.

Pysselflätan

Här krävs det i regel både tid, skills – och hjälp av någon annan! Att göra flätor i olika längder och stil, varva med tygband, pärlor eller detaljer som fina fjädrar är superaktuellt i höst.

Foto: IBL, Brooke CagleEthan Hoover och Sam Kuhn

Läs också:

Dålig hårdag och sen till skolan? Här är 4 frisyrer som räddar dig