Artikeln innehåller reklamlänkar
Studentfrisyrer inför studenten 2019, att ha under studentmössan

5 snygga frisyrer som passar under studentmössan

Har du svårt att bestämma frisyr till studenten 2019? Kolla in vår video för att få tips om fem snygga frisyrer som passar under studentmössan.

Tiden rullar på i full fart och snart är det dags för studenten 2019! Många val ska göras, förväntningarna är höga och förberedelserna är många.

Men att fixa frisyer till studenten behöver dock inte vara speciellt svårt eller tidskrävande. I videon ovan tipsar vi om fem snygga frisyrer som passar utmärkt under studentmössan och som dessutom är enkla att göra.

1. Fiskbensfläta

Denna frisyr ser proffsig ut, men är inte så svår att få till. Börja med att dela upp håret i två sektioner och för över en slinga i taget till den andra sidan. Fortsätt så tills hela håret är flätat och avsluta med en fin rosett eller annan detalj. Kolla in videon ovan för att se exakt hur du gör.

Olika tofsar till håret

Här hittar du tofsar (länk till Apprl).

Här hittar du en rosett (länk till Apprl).

2. Lockar med plattång

Att locka håret med en plattång är enklare än vad du kan tänka dig när du väl fått in tekniken. Ta en slinga hår och börja vid hårrötterna, vrid sedan plattången i den riktning du vill ha din lock. Följ med hårslingan ner till topparna med plattången och vips har du en perfekt lock.

Tips! Om du inte vill ha superlockigt hår är det bara att ta en borste och borsta ut dem efter önskat resultat. Tänk på att låta lockarna svalna innan du borstar ut dem bara – för bästa hållbarhet. Kolla in videon ovan för att se exakt hur du gör.

Så gör du lockar med plattången

Här hittar du plattången (länk till Apprl).

Här hittar du borsten (länk till Apprl).

Här hittar du hårklämman (länk till Apprl).

3. Festlig och enkel tofs med loopverktyg

Loopverktyg för enklarr frisyer med hästsvans

Detta hårredskap är drömmen för dig som inte har tid, ork eller kunskap till att göra en frisyr som är mer än bara en vanlig hästsvans. Börja med att sätta upp håret i en vanlig hästsvans. Dra sedan igenom verktyget i den riktning som du vill ha din tofs – slutresultatet blir både proffsigt och så snyggt! Kolla in videon ovan för att se exakt hur du gör.

4. Snygg och annorlunda hästsvans med loopverktyg

Loopverktyg för enklarr frisyer med hästsvans

I denna frisyr gör du på samma sätt som i frisyr tre. Skillnaden är att du drar igenom håret genom verktyget i motsatt håll. Kolla in videon ovan för att se exakt hur du gör.

Här hittar du loopverktyget som används i frisyr tre och fyra (länk till Apprl).

5. Festfina tofsar

Om det är varmt eller om du inte vill ha håret flängande i ansiktet medan du danar loss till din favoritlåt, är det här frisyren för dig. När du har lockat håret, sätter du upp det i två tofsar. Sedan tar du en slinga av håret under tofsen och snurrar den runt snodden för att den inte ska synas. Vips har du en supersnygg frisyr som dessutom är så lätt att göra! Kolla in videon ovan för att se exakt hur du gör.

Tips! Om du fäster hårspännen med den räfflade sidan mot hårbottnen, sitter de fast längre och håller frisyren på plats.

Fina frisyrer till student och examen

Här hittar du tofsar (länk till Apprl).

Här hittar du genomskinliga tofsar (länk till Apprl).

Här hittar du hårspännen (bobbypins) (länk till Apprl).

Här hittar du hårkammen (länk till Apprl).

Läs mer:

Här är festivalerna i Sverige 2019 som passar dig

Quiz: Vart borde du och din BFF resa efter studenten?