Därför ska du inte sova med smink

5 anledningar till att du aldrig ska sova med smink

Ibland kan man vara för trött för att tvätta bort sminket. Men du kan faktiskt både få finnar och förstöra dina ögonfransar om du inte gör det!

1. Du kan få irriterade och röda ögon

Om du sover med mascara eller ögonskugga så torkar du ut dina ögon, vilket gör dem irriterande och röda. Mascara kan också komma in i ögonen vilket gör dem ännu mer irriterade! Om du ofta sover med smink kan dina ögon också bli infekterad och ögoninflammation är inte roligt!

2. Du kan få finnar

Det absolut värsta du kan göra är att sova med foundation. Varför? Den täpper till din hud, vilket gör att den inte kan andas, och du kan få finnar. Så tvätta bort sminket varje kväll innan du går och lägger dig!

Läs mer: Sex vanliga misstag du gör med ditt torrschampo

3. Din hud kan bli fettig

När du sover med smink så hamnar allt smink på din kudde. Om du gör det ofta kommer din kudde vara fylld av bakterier. De bakterierna hamnar sen på din hud igen och gör att du får fet hud!

4. Du kan tappa dina ögonfransar!

Något av de värsta med att sova med smink är att du kan förstöra dina ögonfransar. Om du sover med mascara så sliter du på ögonfransarna. Dina fransar blir då tunnare och kommer att gå av mycket lättare!

5. Du kan få torra läppar som spricker

Om du har läppglans eller läppstift för länge så torkar du ut dina läppar, vilket kommer sluta med att dina läppar blir frasiga och spricker. Aj!

Läs mer:

Bästa knepet för att slippa få nagellack utanför nageln

Knepet som gör att du slipper tvätta håret efter träningen

Välj veganskt! Här är sminkborstarna vi vill ha i necessären

Foto: IBL