Annons

Annons

FRIDA-Terese om näthatet mot Nellie Berntsson: ”Skäms ni inte?”Vi tjejer är experter på att ge varandra hatkommentarer på nätet. Nellie Berntsson är en av de som är mest utsatta. Vad hände egentligen med #tjejeräger?

Just nu är det väldigt mycket snack om girl power, #tjejeräger och squad goals. Jag kan inte annat än säga att jag älskar tanken bakom det. ÄNTLIGEN tar vi tjejer plats, hyllar varandra och står enade tillsammans. Det är först när vi helhjärtat gör det som jag tror att vi börjar närma oss ett jämställt samhälle. Om vi tjejer hyllar varandra, kommer resten av världen att följa efter.

Annons

Men hur enade är vi egentligen? Bakom alla peppande hashtags på sociala medier och starka tjejgrupper i skolan har egentligen ingenting förändrats. Det har nog snarare blivit värre. Hatet fortsätter att flöda på Facebook, Instagram och i kända bloggares kommentarsfält. Det finns fortfarande de som blir uteslutna och inte har någon grupp att tillhöra. Som sitter hemma på lördagskvällen och får läsa att hon borde dö, att hon är ful, att ingen någonsin kommer tycka om henne.

Läs också: Nellie Berntsson talar ut om ryktet att hon och Frans dejtar

Vem är det då som skriver sådant här? Det är till största delen vi tjejer. Igår skrev vi på frida.se att bloggaren Nellie Berntsson och Eurovision-aktuella Frans ryktas dejta varandra. Över 100 kommentarer senare på vår Facebook kunde alla offentligt läsa ”helvete”, ”jag tror jag spydde lite”, ”euw är dem fkn seriösa”, ”detta var det vi fruktade” och ”Neeeeeiiiii”.

Hata inte på personen som får din idols hjärta att slå dubbla slag

Jag har full förståelse för om du blir ledsen, svartsjuk och till och med helt heart broken när din kändiskärlek dejtar någon annan. Det gör ont i hjärtat på riktigt, jag vet. Släng tallrikar i väggen, skrik så högt du kan eller skriv en låt. Men hata inte på personen som får din idols hjärta att slå dubbla slag. Om den du var kär i blev tillsammans med någon som du faktiskt kände, hade du då gått fram till henne i skolkorridoren och sagt samma saker face to face?

Skäms ni inte? Skäms ni inte över att ha gjort en annan människa illa? Att ni gömmer er bakom en datorskärm och tar ut era egna issues på någon ni faktiskt inte ens känner. Det spelar ingen roll hur många följare du har på Instagram, hur bra du ser ut, hur många kändisfester du får gå på. Alla är vi människor och vi har alla känslor. Ingen förtjänar att bli behandlad så.

Tjejer: peppa och hylla varandra! Så länge vi fortsätter att bete oss så här kan vi inte heller klaga på att samhället ser ut som det gör.

Läs också:
Nya bilder på Frans inför Eurovision
8 saker du bara måste veta om Frans
FRIDA-Sara ryter ifrån: Sluta stirra på min kropp

Foto: Pavel Maira, nellieberntsson.se

Annons
Annons


AnnonsLaddar