Annons

Annons

Sju kändisar som är veganer – och varför

kandisar-vegan


Idag är det många som är veganer, särskilt i kändisvärlden. Här är sju kändisar som valt att inte äta kött eller mejeriprodukter.

Therese-Lindgren-angest-1-1000x618
Therese Lindgren
Therese blev vegan efter att hon sett videos och dokumentärer om djurhållningen på bondgårdar. Därefter bestämde hon sig för at utesluta allt i sitt liv som härstammar från djur.

Ariana-grande-vegan
Ariana Grande
Ariana har i intervjuer sagt att hon älskar djur mer än hon älskar människor och har därför valt att bara äta vegansk mat.

Annons

evanna-lynch-vegan
Evanna Lynch
Evanna berättade i en intervju att efter att ha läst böcker om veganism så bestämde hon sig för att bara äta vegansk mat. Hon sa också att hon innan inte tänkte på vad hon åt men att efter hon läst boken insett det.

Gilla FRIDA på Facebook

Miley-Cyrus-vegan
Miley Cyrus
Efter att Mileys hund gick bort bestämde hon sig för att bli vegan. Hennes hund blev nämligen dödad av en prärievarg och sen dess har hon varit vegan.

Lea-michele
Lea Michele
Efter att ha läst en bok om att äta veganskt blev Lea inspirerad och har sedan dess varit vegan.

Ida-Warg-vegan
Ida Warg
Ida började med att äta vegetarisk mat efter att hon och hennes pojkvän varit på ett yogaläger som bara serverade vegetarisk mat. Därefter började hon äta mer och mer vegansk mat.

Ellen-Degeneres-vegan
Ellen Degeneres
Efter att ha läst böcker om veganism bestämde sig Ellen för att bli vegan. Hon har bland annat sagt att hon älskar djur och efter att ha sett verkligheten kunde hon inte ignorera det längre.

Läs mer:
Therese Lindgrens bästa tips om du vill äta mer veganskt
Säg hej till Ben & Jerrys fem (!) nya smaker (två är veganska)
Så smakar veganskt godis

Foto: Ola Axman, IBL

Annons
Annons


AnnonsLaddar