Annons

Annons

Sex frågor och svar om att vara bisexuell

FRIDA svarar på dina frågor om att vara bisexuell.Hur vet jag om jag gillar både tjejer och killar och hur berättar jag för föräldrarna? FRIDA svarar på dina frågor om att vara bisexuell.

Hur vet jag om jag är bisexuell?
För det första är det bara du som kan bestämma vad du väljer att kalla din sexuella läggning. Men det kan finnas flera faktorer som gör att du känner dig bisexuell. Till exempel om du fantiserar om både tjejer och killar, eller bara fantiserar om tjejer men dejtar killar IRL eller tvärtom. Det behöver inte innebära att du har sex med båda könen, men det kan göra det. Det kan också vara att du blir kär i både killar och tjejer.

Annons
Gilla FRIDA på Facebook

Vad är det för skillnad på att ha sex med en tjej och en kille?
Många upplever tjejsex som mjukare och mer sensuellt och försiktigt till skillnad från heterosex som kan vara lite hårdare och mer passionerat. Men den största skillnaden på sex ligger i vilken person det är du har sex med. Sex med en tjej kan också vara hårt och passionerat precis som det kan vara mjukt och känsligt med en kille.

Jag blir upphetsad av att titta på två tjejer som har sex men har bara hållit på med killar, gör det mig till bisexuell?
Det avgör du helt själv. Du kan absolut kalla dig bisexuell om du vill det, men att du gillar att kolla på tjejsex innebär inte automatiskt att du är bisexuell. Det finns många som attraheras av att titta på och fantisera om saker de inte alls skulle vilja testa på riktigt.

bisexuell

”Måste jag berätta för mina föräldrar att jag är bisexuell?”

Hur träffar jag andra som är bisexuella?
Det finns många möjligheter på internet. Qx.se är den största svenska sidan för gay-nyheter och där kan du även skapa ett konto och få kontakt med andra med samma läggning. Du kan också leta efter grupper på Facebook eller till exempel följa RFSU. De har träffar och olika gay-caféer runt om i landet.

Hur berättar jag för mina föräldrar att jag är bisexuell?
Det är ingenting du behöver berätta, så länge du själv inte vill. Då är det bäst att vara rak och bara säga som det är. Gärna i en situation där du känner dig bekväm, det kan vara bara i förbifarten eller vid middagsbordet då ni har tid att prata. Dina föräldrar kommer att älska dig oavsett och för många föräldrar är det inte en så stor grej alls som du kanske tror.

Om jag känner mig bisexuell nu, kommer jag alltid att vara det?
Din sexualitet kan ändras över tiden, ingenting är skrivet i sten och som du känner nu är inte säkert att du kommer att känna senare. Det bästa är att inte fundera så mycket över vad du är och inte utan bara känna och göra det som känns rätt för dig.

Läs mer om sex och kärlek:
11 saker du borde veta om flytningar
Svaren på sexfrågorna du inte vågar ställa
Sex sanningar och myter om sex
Att ha sex första gången är bättre i dag än förr
Sex orsaker till att snippan kan lukta illa

Av: Sara Lindberg
Foto: IBL

Annons
Annons


AnnonsLaddar