Annons

Annons

20 saker att göra när du har tråkigtÄntligen ledigt! Men vad gör man egentligen när kalendersidorna plötsligt är tomma? FRIDA ger dig 20 tips.

Vad gör man en ledig dag när precis alla vänner är upptagna med annat? FRIDA ger dig 20 tips på vad du kan göra för att få tiden att gå.

what-am-i-going-to-do
Bildkälla

1. Ta kontakt med någon du inte pratat med på länge
Har du inget att göra, men alla dina närmsta vänner är superbusy? Hör av dig till någon annan! Ta upp kontakten igen med någon du inte pratat med på ett tag. Det finns garanterat någon mer som också letar efter något att göra!

Annons

2. Börja se en ny serie
Det finns såå många bra serier att se, men absolut ingen tid. Hitta en ny favorit när du ändå har tid över. Annars finns det säkert filmer du vill se.

3. Storstäda
Om du ingenting planerat kan du alltid göra lite nytta! Ta tag i projekten du annars skjuter upp. Fram med dammsugaren och skurborsten. Rensa ur alla hyllor och damma av ordentligt. Inte den roligaste sysselsättningen – med såå skönt när det är klart.
Tips: musik i öronen gör varje städtillfälle roligare!

clean
Bildkälla

4. Rensa!
Ett av de vanligaste projekten att skjuta upp är garderobsrensningen. Ta den tid du behöver till att göra dig av med plaggen du inte använder och ge bort dem till vänner eller skänk till välgörenhet. Det kommer kännas så skönt efteråt! Och det bästa av allt: Du får plats för nya fynd!

5. Baka något smarrigt och bjud någon du gillar
Att baka är alltid roligt, speciellt på sommaren när man kan blanda ner godsaker som färska jordgubbar eller blåbär. Sen kan du njuta av godsakerna helt själv, eller bjuda familjen eller din BFF!

6. Lyssna på en bra podd
Ett perfekt sätt att få tiden att gå är att lyssna på en nice pod. Tips! Du har väl inte missat FRIDApodden? Den hittar du här!

pod
Bildkälla

7. Testa en ny glassort
Varför inte testa något nytt när du ändå har tid? Gå till närmsta glasskiosk och köp en sort du aldrig tidigare testat.

8.Gör något kreativt
Att pyssla och göra någonting kreativt är ett enkelt sätt att aktivera hjärnan och samtidigt få tiden att rusa förbi. Kanske kan du måla någonting? Göra egna smycken? Skriva en novell? Det är bara din fantasi som sätter gränserna för vad du kan göra.

9. Läs en bok
Hur skönt är det inte att slappa i gräset eller soffan och bara chilla med en bok? Det gäller bara att hitta rätt bok! Ta en tur till biblioteket för inspiration om det behövs.

rapunzel-books
Bildkälla

10. Möblera om
Att flytta runt på möbler och inredning kan göra rummet till ett helt annat, utan behöva köpa nya inredningsprylar. Om du inte vill flytta om alla möbler kan du alltid sortera på skrivbordet eller sätta upp fina bilder på väggen.

11. Ha ett filmmaraton!
Välj ut dina favortifilmer eller din favoritserie och ha ett maraton!

12. Experimentera med håret och makeupen
Inget att göra? Passa på att testa nya roliga frisyrer och sminkningar. Ta tips från Youtube-tutorials och våga experimentera. Allt kommer kanske inte fungera, men kanske hittar du snyggaste stylingen till nästa party?

makeup
Bildkälla

13. Rensa mobilen
Du behöver garanterat göra det, men gör det aldrig. Ta dig tiden att sätta dig ner och kolla igenom HELA telefonen och rensa appar, foton och videos som du inte vill ha kvar. Du kommer återuppliva många roliga minnen och dessutom få mer utrymme till nya minnen.

14. Skriv en bucket list
Har du också så många mål och drömmar att du inte vet hur du ska hinna med allt? Ett tips är att skriva ner allt i en bucket list. Skriv också upp mål du redan nått – det är alltid roligare att ha något att redan bocka av!

15. Gör något aktivt
Om du inte vill ligga inne och ta det lugnt hela dagen kan du alltid aktivera din kropp. Ta en springtur. Gå till gymmet. Ta en promenad i det fina vädret. Perfekt för både kropp och själ!

winniePoohExercise
Bildkälla

16. Försök lära dig något du alltid velat kunna
Har du alltid velat köra årets partytrick genom att jonglera med tomaterna till middagen, eller har du alltid drömt om att kunna spela piano? Ta tag i det när du ändå har tid! Kanske har du sen nåt att kryssa av på din bucket list?

17. Leta efter nya personer att följa på Snapchat.
Älskar du också Snapchat? Då kan de vara kul att hitta nya personer att följa!

18. Gör nya spellistor!
Något som är superkul att göra är att hitta ny musik. Sätt dig ner och gör nya spellistor på Spotify!

19. Ta ett bad.
Hur mysigt är det inte att krypa ner i badet med massa ljus och bra musik?

20. Gå och bowla.
Samla ihop dina vänner och åk och bowla!

Läs mer:
10 saker jag önskar att jag hade vetat när jag slutade nian
Här är årets nya åkattraktioner på de svenska nöjesfälten
Finns det spöken? FRIDA undersöker!

Av: Erika Svensson
Foto: IBL

Annons
Annons


AnnonsLaddar