Annons

Annons

Så undviker du att se svettig ut i sommar

undvika svettPå sommaren är det fullt normalt att se lite svettig ut. Men tycker du att det är jobbigt så går det att undvika. FRIDA har tipsen!

Sol, varmt, härligt – men också lite svettigt. Upplever du det som mindre nice med en blank panna och svettringar under armarna så finns det knep att ta till!

Ansiktet
Att du svettas mer på sommaren kan vara sjukt frustrerande om din make up är on point. Prova att applicera lite babypuder istället för vanligt puder efter din foundation. Babypuder suger upp oljiga partier i ansiktet, vilket gör att du ser mindre svettig ut, och håller sminket på plats hela dagen.

Annons

Läs också: Därför är det bra att sova med uppsatt hår

Applicera deodoranten kvällen innan
WHAT? Ska man inte applicera deodoranten på morgonen? Tydligen inte, om man ska tro experterna. Det är alltså ingen myt att en deodorant håller upp till 24 timmar. Tvärtom, det ÄR så. Deodorant blockerar svettkanalerna, och gör så att inte fukt lämnar kroppen. Genom att applicera den under armarna kvällen innan du går och lägger dig så hinner den verka ordentligt till morgonen efter.

"Inga svettringar, inga svettringar, INGA svettingar..."

”Inga svettringar, inga svettringar, INGA svettingar…”

Använd plagg som andas
Plagg som inte andas stänger in och täpper till, vilket gör att du har lätt för att bli svettig. Oftast är det syntetmaterial, som polyester och akryl, som är bovarna. Oturligt nog är det de här plaggen som också kostar minst och förekommer på kedjorna vi älskar. Material som andas är oftast naturmaterial – som bomull, viskos och siden. Men det behöver inte kosta skjortan. Passa på att fynda nu när det är rea!

Ljusgrå plagg…
…är supersnygga, men är också de som svettfläckar syns mest på. Självklart ska du inte sluta bära grå plagg, men det kan vara värt att tänka på en riktigt varm dag.

Läs också:
Steg gör steg: Så ska du göra när din hud börjar fjälla
Fyra tips för att bli bekväm utan smink i sommar
Fem vanliga missar som skadar ditt hår under sommaren

Foto: IBL

Annons
Annons


AnnonsLaddar