Annons

Annons

Så stöttar Therese Lindgren Felicia Bergström i kampen mot näthatet

Therese Lindgren och Felicia Bergström stöttar varandra i näthatet.När Felicia Bergström åkte på semester till Malta fick hon kränkande kommentarer om sin kropp på Youtube. Nu tar Therese Lindgren tillfället i akt och stöttar henne.

Under sin vloggvecka på Malta fick youtubern Felicia Bergström motta extremt näthat i sitt kommentarsfält på Youtube. Mycket handlade om hennes kropp, vilket fick Therese Lindgren att reagera.

Therese, som själv har blockerat flera hundra kommentarer den senaste tiden, menar att det är dags att få ett slut på näthatet.

Annons
Therese Lindgren har tvingats blockera ord i sitt kommentarsfält.

Therese Lindgren har tvingats blockera ord i sitt kommentarsfält.

Quiz: Hur mycket kan du om svenska youtubers?

”Jag har ingen lösning på hur vi får stopp på alla vidriga kommentarer, men ska du inte ta och blocka ord från ditt kommentarsfält? Så slipper du åtminstone läsa dem? Jag antar att du blockat en del ord, men blocka ÄNNU fler! Själv har jag blockat nästan 200 ord och hashtags som ofta förekommer i kränkande kommentarer mot mig”, skriver Therese som kommentar till Felicia.

”Det är liksom inte en mänsklig rättighet att vi tittare ska kunna skriva ordet ”tjock” i ditt kommentarsfält. Yttrandefrihet innebär – till skillnad mot vad många verkar tro – inte att man får säga vad man vill”, fortsätter hon.

Felicia Bergström fick motta näthat efter sin vloggvecka på Malta.

Felicia Bergström fick motta näthat efter sin vloggvecka på Malta.

Therese förklarar att hon har blockat enkla ord som ”huvudet”, eftersom hon är trött på kommentarer om att hon är ”dum i huvudet”.

Test: Vilken youtuber är du?

”Elaka kommentarer leder ju i många fall till att andra vill försvarar och helt plötsligt är kommentarsfältet en krigzon. Där kände jag som enda modererare ett ansvar att inte bara skydda mig själv utan och skydda mina tittare mot varandra”.

Slutligen säger hon att det är trist att behöva blockera kommentarer, men att det är ett nödvändigt ont för att kunna fortsätta med Youtube överhuvudtaget.

Läs hela Therese kommentar här nedanför!

therese lindgren kommentar

Foto: Ola Axman, IBL

Annons
Annons


AnnonsLaddar