Annons

Annons

Så sparar du ner någons Snapchat-video (utan att det syns!)

Så sparar du ner någons Snapchat-video (utan att det syns!)


Att du kan spara ner dina egna Snapchat-videos är gammalt, men visste du att du även kan spara ner videos som folk skickar till dig? Såhär gör du!

Hur gött är det inte att du kan spara ner alla videos på Snapchat som skickas till dig, utan att avsändaren ser det? Funktionen är dock endast tillgänglig för de som har en Android-telefon (vad vi vet). Här nedan kan du läsa hela guiden för hur du gör. Det är lite klurigt, men med lite övning på fungerar det riktigt bra. Lycka till!

Annons

1. Installera appen för skärminspelning.
Öppna Google Play i din Android-telefon och installera appen AZ Screen Recorder – No Root.

2. Öppna AZ Screen Recorder – No Root.
När nedladdningen är klar öppnar du upp appen. Ett verktygsfält syns som visar fyra olika alternativ: spela in, inställningar, galleri och avsluta. Tryck på spela in-knappen (en stor röd knapp) för att starta inspelningen.

3. Öppna Snapchat.
Nu spelas allting som händer på din skärm in och det är läge för dig att öppna upp Snapchat-appen och öppna videon som du vill spela in. Glöm inte bort att ha ljudet påslaget på telefonen (gärna på hög volym). Om telefonens ljud är avslaget så får videon inget ljud.

4. Gör klart inspelningen.
När Snapchat-videon väl har spelats upp så drar du uppifrån och ner på skärmen för att få upp dina notiser. Då ser du en notis där det står ”Recording controls”. Tryck på denna för att avsluta inspelningen. Då får du upp en notis där det står att din nya video går att titta på och den kommer att föreslå att du ska titta på den i AZ Screen Recorder-appen. Men gör inte det!

5. Gå till galleriet.
AZ Screen Recorder ger dig möjlighet att redigera videon som du spelat in via skärmen, men denna funktion kostar pengar. Gå istället till mobilens fotogalleri och leta upp din video. När du väl hittar den trycker du på menyn (tre punkter) och väljer ”Edit” (eller ”Redigera”).

6. Redigera och exportera.
Klipp i videon så att du endast har kvar själva Snapchat-videon i ditt filmklipp och spara sedan det. Voilà! Nu är Snapchat-videon som du fick skickad till dig sparad för alltid och den som skickade videon kommer aldrig att få veta…

Läs mer om Snapchat:
Guide: Så får du ALLA troféer på Snapchat
Hela listan: Det betyder alla emojis på Snapchat
Dina Snapchat-bilder är INTE hemliga längre

Annons
Annons


AnnonsLaddar