Annons

Annons

Så mycket personlig information sparar Snapchat om digDet är lätt att tro att du är anonym på Snapchat eftersom bilderna och filmerna försvinner efter ett tag - men så är det verkligen inte.

Snapchat gjorde succé från första början när appen lanserades 2011. Tanken med att dina bilder och klipp raderas efter 24 timmar var helt nytt och gav känslan av att du var mer anonym än med till exempel Facebook och Instagram.

Annons

Guide: Så får du ALLA troféer på Snapchat

Att Snapchat är mer anonymt är de andra apparna kanske är sant men det är verkligen inte så hemligt som du kanske tror – och nu kan du ta reda på EXAKT hur mycket Snapchat vet om dig. Tidigare i år lanserades nämligen en funktion som heter Download my data där du kan ta reda på all information som Snapchat har sparat om dig.

Orsaken till att du kanske inte har sett den här funktionen tidigare är enkel: den finns inte tillgänglig via din telefon, bara genom Snapchats sajt. Med hjälp av appen kan du till exempel se alla dina inloggningar, meddelandet du skickat och tagit emot och alla (ALLA!) meddelanden som du skickat till Live Story och Local Story.

Så här hittar du funktionen

1. Gå in på accounts.snapchat.com och logga in!
2. Klicka dig vidare på My Data och sedan där det står Submit request längst ner på sidan.
3. Nu ska Snapchat skicka ett mail till dig med en länk där du kan ladda ner informationen!

Läs även:
Hela listan: Det betyder alla emojis på Snapchat
11 personer alla har på Snapchat (jo, du också!)
12 problem du upplever på Snapchat varje dag

Foto: IBL

Annons
Annons


AnnonsLaddar