Annons

Annons

Så många vuxna vill ha 16-årsgräns på Snapchat

Många vuxna vill sätta en åldersgräns på Snapchat.Just nu pågår en stor debatt i Sverige om att sätta åldersgränser i sociala medier. Och det är många vuxna som vill förbjuda unga att använda till exempel Snapchat.

Under 2016 har frågan om att sätta åldersgränser i sociala medier i Sverige lyfts flera gånger av politiker. Många tycker att barn och unga inte ska få röra sig fritt på till exempel Snapchat, eftersom det finns flera negativa sidor med att använda sociala medier.

Annons

snapchat

Organisationen Sveriges Annonsörer har gjort en stor undersökning bland vuxna i Sverige om hur många som vill sätta en åldersgräns i sociala medier – och trenden är tydlig. De flesta, åtta av tio tillfrågade, tycker att det bör finnas en åldersgräns.

Testa dig själv: Vilken personlighet är du på Snapchat?

40 procent tycker att åldersgränsen bör ligga mellan 15 och 16 år. I regeringen håller man på att utreda en åldersgräns på mellan 13 och 16 år, men ännu är inget bestämt.

Den äldsta generationen, 65 till 79 år, är väldigt positiv till en åldersgräns. Hela 92 procent av de tillfrågade tycker att det bör finnas.

Vad tycker du om en åldersgräns i sociala medier?

Läs även:
6 tips för att få det snyggaste flödet på Instagram
13 typiska sommarbilder som syns på din Instagram just nu
Instagram förbjuder populär emoji

Foto: IBL

Annons
Annons


AnnonsLaddar