Annons

Annons

Så här vill festivalen stoppa övergreppenFörra året anmäldes 19 sexuella ofredanden på festivalen We are Sthlm. I dag börjar årets festival, och så här ska arrangörerna försöka förhindra att det händer igen.

We are Sthlm är festivalen för dig som vill njuta av de sista dagarna på sommarlovet, lyssna på bra musik och hänga med dina vänner i Kungsträdgården innan skolan börjar igen. Men festivaler är tyvärr också förknippat med mycket tråkigheter. Förra året anmäldes hela 19 stycken sexuella ofredanden från besökare på We are Sthlm. Detta skriver Dagens Nyheter.

Annons

För att förhindra sexuella ofredanden ska både arrangörerna och polisen ta till större åtgärder i år. Nytt är bland annat att tio stycken övervakningskameror ska sättas upp. Likaså ska polisen öka sin närvaro med ca 70 stycken poliser på plats. Arrangörerna pratar också om att införa killfria zoner på festivalen.

”Det kan låta sjukt med killfria zoner, men jag tycker att det är bra. Tjejer borde få känna att det finns en punkt där de kan vara trygga”, säger artisten Linda Pira som kommer att uppträda på årets festival till tidningen. Hon säger också att hon kommer att avbryta konserten om hon ser något ofredande från scenen.

Linda Pira tänker avbryta konserten om hon ser några sexuella ofredanden från scenen.

Linda Pira tänker avbryta konserten om hon ser några sexuella ofredanden från scenen.

Dagens nyheter har pratat med tre tjejer som berättar att de har blivit utsatta för tafsanden på festivalen förut, men att det inte ska hindra dem från att komma till Kungsträdgården. De meddelar också att de kommer att skippa kjolen och istället bära jeans.

Runt festivalområdet kommer ett lågt staket att sättas upp. Det ska omringa Kungsan för att hålla obehöriga borta.

Läs också:
Icona Pop till FRIDA: ”Tjejer borde lyftas fram mer på festivalscenen”
Molly Sandéns nya, kaxiga musikvideo med Linda Pira
Peg Parnevik om näthatet

Foto: IBL

Annons
Annons


AnnonsLaddar