Annons

Annons

Guide: Så hanterar du att ditt ex går vidare

mitt ex går vidare

Hur gör jag när mitt ex går vidare?Ni har gjort slut och hjärtat har gått sönder. Ditt ex har däremot redan gått vidare. FRIDA-läsaren Theresa berättar hur hon tog sig ur krisen.

De hade varit tillsammans i två och ett halvt år och deras förhållande var perfekt. Det tyckte i alla fall Theresa.
– Vi satt i soffan och kramades när han helt plötsligt höll om mig på ett speciellt sätt, det verkade nästan som att han grät. Sedan berättade han att han hade tappat känslorna för mig, säger hon.

Annons

Läs: 6 saker jag hade velat veta när mitt hjärta krossades första gången

För Theresa kom det som en chock och det kändes som att hela världen skulle gå under. Hon sökte tröst hos sin kompis, som kom och hämtade henne direkt efter det som inträffat.

– En månad senare fick jag reda på att den här kompisen och mitt ex hade börjat umgås och någon månad efter det såg jag på Facebook att de var i ett förhållande. Jag blev så arg och besviken. Jag kunde inte äta eller skratta. Jag ville bara vara ensam.

Theresas kompis blev tillsammans med hennes ex.

Theresas kompis blev tillsammans med hennes ex.

Hon sa upp kontakten med båda men två år senare, när förhållandet tagit slut, ville Theresas ex prata ut och säga förlåt.
– Jag måste fortfarande ha varit kär i honom för känslorna kom tillbaka direkt. Han skulle åka utomlands en månad men vi bestämde att vi skulle ses när han kom tillbaka.

Under resans gång smsade de varje dag och Theresa trodde att det skulle bli de igen, men ännu en gång dissade han henne och blev tillsammans med en annan tjej.
– När det var dåligt mellan dem ringde han mig. Det var inte förrän förra sommaren som jag faktiskt kände att det räckte.

Läs: 5 saker att komma ihåg när ditt hjärta krossas

Theresa tänkte över allt som hänt och insåg att hon inte ville leva såhär.
– Jag ville inte jaga någon som egentligen aldrig ville ha mig. Jag skrev ner det för mig själv massa gånger och någon vecka efter det tänkte jag inte mer på honom.

I dag ångrar hon att hon inte släppte honom tidigare.
– Jag önskar att jag hade gjort det annorlunda. Jag borde ha gått vidare när han gjorde slut första gången, säger Theresa.

Så går du också vidare

1. Gråt ut
Efter ett uppbrott är det lätt att känna att du snabbt vill bli glas igen. Men att försöka trycka undan känslorna och glömma bort att vara ledsen kan göra det ännu svårare. Sorgen finns inom dig så var inte rädd för att vara ledsen, känner du för att gråta så låt tårarna komma.

2. Förstärk det negativa
Antagligen fanns det något i förhållandet som du tyckte var mindre bra. Var det några egenskaper eller något som ditt ex gjorde som du inte alls gillade? Försök att fokusera på dessa för att kunna se fördelarna med att ni inte längre är tillsammans.

3. Fyll på med positiv energi
Fundera på vad som gjorde dig glad och som du mådde bra av innan ni blev tillsammans. Fokusera på dig själv och sådana saker som du gillar. Umgås med vänner du trivs med, hitta på roliga aktiviteter efter skolan eller ägna mer tid åt en hobby.

Läs även:
Så går du vidare när du har blivit dumpad
Kändisarna som blivit dumpade över telefon
19 smarta anledningar att vara singel i sommar

Foto: IBL

Annons
Annons


AnnonsLaddar