Annons

Annons

Så botar du sexstressen (nej, du är inte den siste oskulden)Har alla dina kompisar haft sex? Känner du dig som den enda oskulden i världen? Dags att tänka om. FRIDA vet hur!

”Alla” andra har gjort det
Helt plötsligt har dina kompisar haft sex och det är det enda de pratar om. Det är lätt att känna sig utanför när man själv inte har gjort det och inte riktigt vet vad de pratar om. Men tänk så här: du kommer kunna ta del av deras erfarenheter och kanske ha bättre koll på sex när du själv känner att du är redo.

Annons

Visste du att…? Tre snabba fakta om orgasm (som du inte har hört tidigare!)

Min partner tjatar
Din älskling vill ta ert förhållande ett steg längre medan du fortfarande nöjer dig med kyssar och kramar. Det kan leda till konflikt mellan er. Om din partner är en vettig person kommer hen att vänta in dig. Förklara att du vill men att du inte är redo just nu. Om du tvekar på om du någonsin kommer vilja ha sex med personen kanske hen inte är den rätta för dig?

Min partner har mer erfarenhet
Du har träffat någon som du känner att du vill ha sex med. Du tycker däremot det är jobbigt att hen själv inte är oskuld och är rädd för att hen ska jämföra dig med sin tidigare sexpartner. Men din älskling har ju faktiskt valt att vara med dig. Dessutom lär hen inte vara lika fumlig som om det vore första gången och kan därmed vägleda dig genom akten.

Tips: 4 sköna onanitips med saker du har hemma

Ingen att ha sex med
Du känner dig redo för sex och tycker att det verkar väldigt spännande. Problemet är bara att du inte har någon att göra det med. Du behöver ju inte vänta sitta hemma och vänta på att hen ska dyka upp men ta inte heller första bästa bara för att få det gjort. I väntan på rätt person kan du utforska dig själv. Då vet du vad du vill ha och gillar när det väl är dags.

Sagt att jag inte är oskuld
Så du ville verka mer erfaren än vad du är och har råkat säga till din blivande sexpartner att du redan har gjort det, även om det inte stämmer. Ingen kan se eller känna om du är oskuld eller inte så egentligen behöver du inte avslöja din lögn. Men om det är med någon du tycker om känns det förmodligen bättre att vara ärlig, och då kan din partner vara mer försiktig. Hen kommer förmodligen inte bli arg, det visar ju att du är mer säker på er relation nu än i början.

Fakta: Åtta saker du borde veta om snippan

Tänk så här!

Väldigt många funderar över när det är ”normalt” att ha sex första gången och blir ofta stressade om man känner sig sen. Men längre fram i livet kommer du inte bry dig om du hade sex när du var 15 år eller 20 år. Det viktigaste är i stället att få en positiv upplevelse första gången och att du gör det när du själv känner dig redo och med en person du känner dig trygg med. Ingen annan bestämmer över dig och din kropp!

Glöm inte…
… att skydda er! Bara för att det är första gången du har sex betyder det inte att du inte kan bli gravid eller få könssjukdomar. Att säga att han ska ha kondom är inte pinsamt, det är ett tecken på att du är mogen för sex och tar hand om dig själv.

Läs ”Fråga FRIDA”:
”Kan jag vara gravid?!”
”Måste mina föräldrar veta att jag äter p-piller?”
”Tänk om han upptäcker att jag är oskuld?”

Annons
Annons


AnnonsLaddar