Annons

Annons

Så botar du dina sexnojor – en gång för allaCelluliter, muspruttar och att säga till om kondom är några av de saker många oroar sig för när det kommer till sex. Så här dissar du dina sexnojor!

Du oroar dig för…

… att du ska vara dålig i sängen

Tänk så här: Det är faktiskt ganska svårt att vara dålig i sängen, den enda gången som du skulle kunna det är om du faktiskt inte är så sugen på att ligga, och då ska du inte göra det heller. Men är du sugen så kommer det att komma naturligt, och din partner är förmodligen bara glad att få vara nära dig. Ingen förväntar sig heller några stordåd, särskilt inte de första gångerna ni har sex. Om du vill få en hint av vad din partner gillar kan du känna av vad personenen gör på dig. Om hen smeker dig på insidan av låret tycker personen förmodligen själv om det. Tänk också på att det är ett samspel så du kan med gott samvete lägga över lite av ansvaret på den du ligger med också.

Annons

Tips: 4 sköna onanitips med saker du har hemma

… vad hen ska tycka om din kropp

Tänk så här: När ni väl kommit så långt att ni ska visa er nakna för varandra är dina eventuella brister det sista hen tänker på. Personen kommer garanterat beundra alla fantastiska sidor hos dig – det är ju dem som gör dig till dig den du är. Dessutom har alla dem och din partner nojar förmodligen också över någonting på sin egen kropp. Bli vän med ditt utseende så kommer ditt sexliv bli ännu bättre!

… att det ska göra ont

Tänk så här: Oavsett om du är oskuld eller har haft sex förut så finns det en risk att det kan göra lite ont. Så tänk på att ta det i din takt, säg ifrån om det går för fort fram. Det viktigaste är att du är tillräckligt upphetsad och verkligen vill. En liten tillrättavisning skadar inte heller någon, säg till att det gör lite ont eller att det känns för mycket. Din partner kommer uppsatta alla hjälp hen kan få, det är ju svårt att gissa sig till exakt hur du tänker och känner, eller hur?

Fakta: 8 saker du borde veta om snippan

… att säga till om kondom

Tänk så här: Egentligen ska det vara det mest naturliga i världen men det känns jobbigt för många att ta upp ämnet. Tänk att du gör din partner en tjänst om du tar modet till dig och säger till om kondom. Se till att alltid ha kondomer hemma eller i väskan, för då kan du enkelt säga ”jag hämtar kondom”. Tänk ut något som känns enkelt för dig själv att säga. Men kom ihåg att det egentligen inte är en fråga, utan ett konstaterande om att du alltid använder det. Du kommer att tacka dig själv efteråt för att du sa till och du slipper all ångest efteråt som det kan innebära att ha haft oskyddat sex.

… att inte få orgasm

Tänk så här: Sex är ingen tävling om vem som kan få orgasm och inte eller vem som kommer först. Att försöka tvinga fram en orgasm ger bara motsatt effekt, du får svårare att komma eftersom du inte slappnar av. Försök att bara njuta av stunden och fokusera på det som är skönt. Orgasmen kommer när den kommer, och kommer den inte just den här gången så kommer det fler tillfällen.

Visste du att…? Sex sanningar och myter om sex

… att råka få muspruttar

Tänk så här: Det har hänt det flesta och visst, det kan kännas pinsamt, men eftersom det inte finns så mycket att göra åt det så är det bara att skratta bort det. Om det känns bättre för dig att klargöra att det var just en musprutt och inte att du släppte dig kan du ju påpeka det med en kommentar som till exempel ”oj vad mycket luft det kom in” eller något liknande. Men annars är det bara att ignorera, din partner kommer garanterat inte att påpeka det.

Fråga FRIDA:
”Tänk om han upptäcker att jag är oskuld?”
”Jag vill bli av med oskulden”
”Är jag gravid?!”

Annons
Annons


AnnonsLaddar